GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Şubat 2017 Cuma 15:33

Konak’ta krize neden olan cami projesi kıble düzenlemesiyle askıda!

Kentte geçtiğimiz yıl krize neden olan ‘protokol camisi’nin planları bir kez daha askıya çıkarıldı. Yeniden düzenlenen planlarda yapının kaplayacağı alan aynı kalırken kuzey-güney cephesinin büyütülmesine karar verildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’de geçtiğimiz yıl krize neden olan protokol cami planları bir kez daha askıya çıktı.

İl Özel İdaresi’nin Konak Çınarlı’daki eski binasının bulunduğu alanla ilgili Defterdarlık İzmir Emlak Dairesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasındaki plan krizine sebep olan projede değişikliğe gidildi.

Arazinin Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesinin ardından 2016 yılında bölgeye büyük bir ‘protokol camisi’ inşa edilmesine karar verilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, cami alanının sınırlarını kentsel dönüşüm kanununa dayanarak onaylamış ve planlar askıya çıkarılmıştı.

KIBLE DÜZENLEMESİ
1507 ada 102 parsel ile 8668 ada 1 parsele ilişkin “Cami Alanı” ve “Yeşil Alan” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinde yapının kaplayacağı alan aynı kalırken kuzey ve güney cephesinin büyütülmesine karar verildi.

Raporlar 16 Mart 2017 tarihine kadar askıda kalacak.