GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2023 Perşembe 09:06

Konak’ta 'kongre' kulisleri... Kimlerin ismi geçiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de başlayacak olan kongre sürecinde ilçelerde hareketlilik yaşanmaya başlamış durumda… CHP İzmir’de merkez ilçeler arasında yer alan Konak’ta ise tam anlamıyla sessizlik hakim durumda…

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerde başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

CHP İzmir’de seçim hazırlıkları başlarken, mevcut başkanların mahalle delege süreçleri ve ilçe başkanlık seçimleri için alacağı kararlar merak konusu olmuştu. Bu kapsamda da Konak’ta da seçim hareketliliği başlamış durumda.

KÜÇÜKOĞULLARI DEVAM ETMEK İSTİYOR AMA…
2019 yılında gerçekleştirilen ilçe kongresinde mevcut başkan olarak seçime giren Çağrı Gruşçu, 2021 yılında patlak veren ses kaydı krizi sonrası görevinden istifa etmişti. Göreve ilçe yönetiminden Akın Küçükoğlulları getirilmişti. Yeni dönem kongre startı verilmesi ile birlikte kulislerde Küçükoğulları’nın bu kez seçilerek koltuğa oturma niyeti olduğu belirtiliyor.

Küçükoğulları’nın örgütte nabız yokladığı iddia edilen süreçte ise mahalle delegeleri seçimdeki sonuçların son kararını vermesinde etkili olabileceği belirtildi.

GRUŞÇU DÖNER Mİ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve kendisine kongre sürecinde de desteğini açıklayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yönelik hakaret içerikli sözlerin yer aldığı ses kaydının ortaya çıkması ile birlikte görevinden istifa eden Çağrı Gruşçu’nun ise yeni dönemde aday olup olmayacağı merak konusu. Örgüt içinde yaşanan olaylar nedeniyle ise Gruşçu’nun adaylık ihtimaline sıcak bakılmıyor. Gruşçu cephesinden ise adaylık ile ilgili kulislerde hiçbir söylem yer almıyor.

KARADAĞ ADAY OLABİLİR
Gruşçu’ya son seçimlerde takip olan ve 58 oy farkı ile kaybeden Ahmet Karadağ’ın da yeni seçimlerde tutumu merak ediliyor. İlçe başkanlığı için yeniden ismi geçen ve parti içinde çalışmalar yürüttüğü iddia edilen Karadağ’ın örgütten destek bulup bulmayacağı ise henüz netlik kazanmamış durumda…

GÖZLER BATUR’DA
Henüz hareketlenmeyen seçim sürecinde ise gözler Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’da… Seçimlerdeki tarafını gizlemeyen ve net olarak kime destek verdiğini açıklayan Başkan Batur’un, süreç içinde kime destek açıklaması yapacağı merak konusu… Narlıdere’nin ardından Konak’ta da başarılı bir performans sergileyen ve örgüt içinde tam not alan Batur için kulislerde ‘Başkan kimi desteklerse yanında oluruz’ sözleri de yer alıyor.