GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Şubat 2022 Cuma 18:36

Konak'ta katı atık hamlesi!

Konak Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla birlikte katı atık tarifelerine yapılan zam; oteller, hastaneler, devlet okulları, aile hekimlikleri ve sağlık ocakları için de geri çekildi. Mecliste Atatürk heykeli ve Onur heykeline yönelik saldırılar da kınandı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan başkanlığında toplandı. Oturumda başkanlıktan gelen önergeler komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen raporlar ise meclis üyelerinin oyuna sunuldu.

Oturumun ana gündem maddesi katı atık tarifesindeki değişiklik oldu. Pandemi koşullarında kaynaklı konutlar için yapılan katı atık tarifelerindeki zammın geri çekme kararı genişletildi. Mecliste alınan kararla birlikte oteller, hastaneler, devlet okulları, aile hekimlikleri ve sağlık ocakları için yapılan katı atık bedeli zammı geri çekildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Geçtiğimiz aylarda konutlar için yapılan zam da geri çekilmişti.

HEYKELLERE YÖNELİK SALDIRI DA GÜNDEME GELDİ
Maddelerin oylanmasından sonra söz alan CHP’li meclis üyesi Cenap Börühan heykellere yapılan saldırılara dair kınama konuşması yaptı. Börühan, “Bu saldırılar bırakın Atatürk’ün manevi kimliğini ve bizdeki hatıratını yok etmeyi ya da zedelemeyi... Çok daha fazla bilinçlenmeye ve kenetlenmeye sebep oluyor. Sabahın erken saatlerinde meczup da diyemeyeceğim 6 ayrı suçtan sabıkalı 2 kuzen iple, Atatürk’ün heykelini yıkmak adına bir saldırı düzenliyorlar bunlar meczup da değiller. Bunlar belirli bir planın parçası” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen “Bu saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Samsun’da yapılan bu saldırıyı grubumuz adına şiddetle kınıyorum. Bu yapılanların hiçbir amacı olmayacağını ve hedefine ulaşamayacağını düşünüyorum” dedi.

Son olarak Başkan Vekili Aslan da saldırıları kınayarak “Bu ülkenin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e  yönelik her türlü saldırı hiçbir zaman kabul ve tasvip edilemez. Ama maalesef böyle münferit saldırılar da olsa içimizi yakıyor. Bu saldırıları bir kez daha lanetliyoruz.” Dedi.