GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2018 Perşembe 13:27

Konak’ta kadro operasyonu... Pekdaş performansa baktı, görevden aldı!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kadroda değişime gitti. Pekdaş, yardımcısı Nurcihan Özer’i görevden alırken bu göreve Özel Kalem Müdürü Dilek Demir Kubanlı’yı atadı. Bazı müdürlerin de yerlerini değiştirdi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş belediye kadrosunda değişime gitti. Pekdaş, hem seçim sürecindeki çalışmaları koordine edecek hem de ilk dönemin son yılındaki çalışmaları yürütebilecek yeni ekibi oluşturma kararı aldı. Pekdaş, Karşıyaka Belediyesi’nden transfer ettiği sendikacı kökenli Başkan Yardımcısı Nurcihan Özer’i görevden aldı. Özer, belediyenin imar ve şehircilik, plan ve proje, yapı kontrol, etüd proje ve emlak ve istimlak müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Özer’in görevden alınmasından sonra boşalan başkan yardımcılığı kadrosuna ise Pekdaş’ın İzmir Barosu’ndan getirdiği ve uzun süredir özel kalem müdürlüğünü emanet ettiği Dilek Demir Kubanlı atandı. Kubanlı’ya insan kaynakları, spor ve basın halkla ilişkiler gibi müdürlükler bağlandı. Pekdaş’ın değişim kapsamında yönetim şeması içinde teknik müdürlükleri Belediye Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Eser Atak’a bağlayacağı öğrenildi. Atak, Ankara Çankaya’da uzun yıllar eski Belediye Başkanı Bülent Tanık ile birlikte başkan yardımcısı olarak çalışmış, yerel seçimlerin ardından Konak Belediyesi’ne transfer olmuştu.

Belediyedeki üst yönetim değişiklikleri müdürlüklere de yansıdı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü  Servet Mücella Baytuğ görevinden alınırken yerine daha önce bu görevi yapan Zerrin Polat atandı.

Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Ayşegül Altınbaş’ın da yeri değiştirildi. Altınbaş’ın yerine Dilek Eroktay Öncül getirildi. İzmir Barosu’nda geçmiş yıllarda kadın ve aile konularında çalışmalarıyla bilinen Altınbaş, yeni atama rüzgarında Kadın ve Aileden Sorumlu Müdürlüğe getirildi. Burada bulunan Müdür Meryem Sözgen başka birime gönderildi.

Ayrıca, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak’ın aynı zamanda vekalet ettiği Fen İşleri Müdürlüğü’ne getirilen Ali İhsan Tekin’in çalışmalarına başladı. Yunak, yeni şemada sadece başkan yardımcısı olarak devam edecek. Yunak’a bağlı birimler olan Park Bahçeler ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ise aynen kaldı. Yunak'a Kadın, Aile, Dış İlişkiler ve Sağlık Müdürlükleri de bağlandı.

Öte yandan, belediyedeki değişimlerin ve şemadaki görev paylaşımının Başkan Pekdaş’ın insiyatifi doğrultusunda “performans” kriteri ölçüt alınarak yeniden değerlendirilebileceği, farklı değişikliklerin de yapılabileceği belirtildi.

MOTİVASYON İÇİN GEREKLİ
Değişim kararıyla ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Her büyük kurumda bu tür değişimler zaman zaman yaşanır. Yeni bir motivasyon ve enerji için bu gereklidir. Kurumun geleceğe daha da güçlenerek girmesi için bu yenilemelere ihtiyaç vardır. Göreve gelen arkadaşlarımız belediyemizde daha önce de görev almış, deneyimli isimler. Kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Tüm belediye personelimiz daha önce olduğu gibi bundan sonra da uyum içinde çalışmaya devam edecektir, Konaklı hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmayı sürdürecektir” dedi.