GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2018 Cuma 18:38

Konak’ta ilginç meclis: Oturumu başkanvekilinin, vekilinin vekili yönetti!

Belediye Başkanı Pekdaş’ın, Başkanvekili Ahmet Karadağ’ın, Karadağ’ın vekili Nüket Akyıldız’ın meclise gelmemesi sonrasında toplantı Nimet Haytabay tarafından yönetildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Toplantıda ilginç bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın katılmadığı oturumda Başkanvekili Ahmet Karadağ da yer almadı.

Karadağ’ın vekili Nüket Akyıldız’ın da toplantıya gelmemesi üzerine meclis 10 dakika geç başladı. Meclis üyeleri kendi arasında oturumu yönetecek kişi hakkında fikir alışverişinde bulundu. Sonuç olarak meclisi en yaşlı üye sıfatıyla Nimet Haytabay yönetti. 25 yıldır belediye meclis üyeliği görevi yürüten Haytabay, uzun süre sonra başkanvekilliği yaptı. Oturuma ayrıca çok sayıda meclis üyesi de katılmadı.

Meclis oturumunda memur cetvellerinde unvan ve derece değişikliğinin uygun bulunduğuna ilişkin hukuk komisyonu raporu ve İzmir Kalkınma Ajansı’nın ‘İzmir Sosyal Kuluçka Merkezi’ başlıklı projeye ilişkin plan ve bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı 1 dakika 57 saniye sürdü.