GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2016 Pazar 10:39

Konak'ta asansörler MMO'ya emanet

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın tarafından imzalanan işbirliği protokolü ile ilçe sınırları içinde kalan yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından gerçekleştiril

Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında düzenlenen törende konuşan MMO Şube Sekreteri Melih Yalçın, asansörlerin bakım ve kontrollerini kamusal bir denetim olarak gördüklerini belirterek, "Türkiye genelindeki asansörlerin yüzde 50'sini oda olarak biz denetliyoruz. Konak Belediyesi'ne de bizimle işbirliğine giderek, birlikte çalışma yaptıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

KAMU GÜVENİLİRLİĞİ ÖN PLANDA 
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ilçe genelindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini MMO İzmir Şubesi'ne emanet etmenin güvenini yaşadıklarını belirterek, "Günümüz kent yaşamının getirdiği ihtiyaçlar nedeniyle yüksek katlı binalarda yaşıyoruz. Bu nedenle asansörler artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı asansörlerde hizmet alması, kontrolleri iyi yapılmış asansörleri kullanması bizler için önemli. Çıkan yönetmeliğe de dayanarak biz de ilçemizdeki mevcut asansörlerin kontrolünü, güvenilirliği bir kamu kurumu niteliğinde olan Makine Mühendisleri Odası'na emanet ettik" dedi.

Konak Belediyesi ile MMO İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol ile ilçe sınırları içerisindeki yaklaşık 4 bin asansörün yıllık bakım ve kontrolleri kamu kurumu niteliğinde olan MMO İzmir Şubesi tarafından yürütülecek. Kontroller Asansör Kontrol Merkezi (AKM) bünyesinde görevli 20 personel tarafından gerçekleştirilecek. Bugüne kadar kanuni zorunluluk olmadan belediye ve il özel idarelerince yürütülen asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri geçtiğimiz yıl kabul edilen kanunla birlikte belediyelerin görevleri arasına eklenmişti. Türkiye genelindeki asansörlerin yaklaşık yüzde 50'si MMO personeli tarafından kontrol ediliyor.