GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ekim 2016 Perşembe 19:24

Konak Meclisi’nde ‘Che’ tartışması!

Şanlı, Ernesto Che Guevara’nın 49’uncu ölüm yıl dönümünde söyleşi yapılacak olmasına eleştiri getirdi. Pekdaş'tan sert yanıt geldi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı kültür sanat takviminde yer alan Arjantinli Devrimci Ernesto Che Guevara’nın 49’uncu ölüm yıl dönümünde yapılacak söyleşiye eleştiri getirdi.



Şanlı, “Tarihimizde Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet hele hele yakın tarihimizde dünyaya örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lider varken Che’nin izinde gitmenizi anlamıyorum. Sizi Atatürk’ün yoluna ve milli olmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Pekdaş ise, “Siz bizi buna davet edemezsiniz. Atatürk bizim partimizin kurucu genel başkanıdır. Bu daveti ancak biz yaparız” cevabı verdi. Şanlı, “Sizin partinizin kurucu genel başkanıysa bizim de ülkemizin kurucu lideridir” dedi.



Bunun üzerine Pekdaş, “Atatürk emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi veren ilk liderlerden biridir. Onun peşinden Che, Fidel Castro gelmiştir. Che öldüğünde çantasından Nutuk çıkmıştır. Bundan dolayı ben Atatürk’e de, Che’ye de laf söyletmem” ifadelerini kullandı.