GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mart 2023 Cuma 10:32

Konak Belediyesi çadır kentte iftar sofrası kurdu

Konak Belediyesi, Kahramanmaraş'taki çadır kentinde ramazanın ilk sahur ve iftar sofrasını kurdu. Yaklaşık 500 depremzede vatandaş ramazan sofralarında bir araya gelirken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ramazan ayı boyunca tüm sahur ve iftar sofralarını deprem bölgesinde kuracaklarını belirterek, “Acılarımız paylaşıldıkça azalsın istiyoruz" diye konuştu.

Konak Belediyesi ramazan ayının ilk sahur ve iftar sofrasında, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşam alanı haline getirdiği çadır kentte kalan depremzede vatandaşları ağırladı. Çadır kentte kalan yaklaşık 500 depremzede vatandaş, sahurun ardından ramazanın ilk iftar sofrasında orucunu açtı. Konak Belediyesi’nin ramazan ayı boyunca tüm sahur ve iftar sofralarını deprem bölgesinde kuracağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “6 Şubat’ta ardı ardına meydana gelen depremlerde nice vatandaşımızı kaybettik. Kayıplarımız da acılarımız da çok büyük. O günden beri deprem bölgelerindeki hemşehrilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı da bize en çok kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı hatırlatıyor. Bu çok özel günlerde de depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hepimizin öncelikli görevidir diye düşünüyorum. Bu kayıpların, acıların telafisi elbette mümkün olamaz, ama acılarımız da paylaşıldıkça azalsın istiyoruz” diye konuştu.

Hayırsever vatandaşlara teşekkür
Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesinde kurdukları çadır kenti depremzede aileler için yaşam alanı haline getirdiklerini belirten Başkan Batur, “Çadır kentimizdeki mutfakla vatandaşlarımıza kahvaltı, öğle ve akşam yemeği de ikram ediyorduk. Şimdi de sahur ve iftar soframızı kurmuş olduk. Depremlerin etkileri geçmiş, ihtiyaçlar azalmış değil. Bugün bile sarsıntılar sürüyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmaya devam etmemiz gerekiyor. Biz elimizden ne geliyorsa yapmayı sürdüreceğiz ve ramazan ayı boyunca da sahur ve iftar sofralarımızı bölgede kurmaya devam edeceğiz” dedi. Ramazan sofralarını hayırsever vatandaşların ve esnafın desteğiyle kurduklarına da dikkat çeken Batur, bu örnek dayanışma için teşekkür etti.