GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Kasım 2022 Pazar 09:50

Kömür şirketinden zeytinliklerin ortasına ‘demir perde’!

Kınık Linyit Madenini işleten Fiba Grubuna bağlı Polyak Eynez şirketi Kınık’ta zeytinlikler çevrili tarım arazine dikmek istediği güneş enerji santrali ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED süreci başlattı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Fiba Holding’e ait Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi, yeni güneş enerji santrali için harekete geçti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na proje dosyasını sunan şirket Kınık’ta 4,680 MWe gücünde GES kurmak için izin istedi.

İlçenin Türkcedit Mahallesi sınırları içerisinde kalan 75 bin bin metrekare büyüklüğündeki 717 ada, 5 nolu parsel ve 718 ada, 14 nolu parseller üzerine kurulması planlanan santral için bakanlık ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecini başlattığını duyurdu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgu uygulamasına göre parseller tarım alanı özelliğine sahip ve etrafında zeytinlikler bulunuyor. Ekonomik ömrü 30 yıl olması planlan proje için şirket 40 milyon 950 bin TL yatırım yapacak.