GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2023 Cumartesi 13:28

Koltuktan, beyaz eşyaya... Başkan Soyer'den İzmirlilere Körfez çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Deniz Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara dair video paylaşarak İzmirliler'e Körfez temizliği için çağrıda bulundu. 

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Deniz Koruma Şube Müdürlüğü tarafından kıyılarda her gün temizlik çalışmaları yürütülüyor. Yapılan çalışmalarla günlük 2,5 tona yakın atık toplanıyor. 

Ekiplerin yaptığı çalışmalara dair sosyal medyadan video paylaşarak çağrıda bulunan Başkan Soyer, "Denizlerimizden bizlere yansıyan bu manzara, insan eliyle yol açtığımız tahribatın çok küçük bir örneği. Körfez seferberliğimizin hakkını, ancak hepimiz iş birliği yaparsak verebiliriz. İzmir çok daha güzelini hak ediyor" ifadelerini kullandı. 

HER GÜN TEMİZLİK
Videoda yapılan çalışmalara dair açıklamada bulunan Deniz Koruma Şube Müdürlüğü Kıyı Ekip Sorumlusu Anıl Kartal, "Şu an Konak iskeledeyiz denizimizi ürettiği değil insanlarımızın kirlettiği bir deniz ortamını temizlemek için buradayız. Günlük 2,5 tona yakın plastik atıkları toparlıyoruz. Bunlar balıklarımıza da zarar veriyor. Terlik çıkıyor, insan atıkları, minderler, koltuk çıkıyor. İnciraltı Kent Ormanı'ndayız gördüğünüz gibi ekibimiz her türlü noktada müdahaleye devam ediyor. Burada da iş makinemiz ile karaya çıkardığımızı kara ekibimizle beraber bertarafı sağlıyoruz" diye konuştu. 

Deniz Koruma Şube Müdürlüğü Kıyı Ekibi'nden Mehmet Emin Keleş ise, "İnsanlara buradan çıkmaz dediği çok şeyle karşılaştık yaptığımız çalışmalarda. Yastıklar, kanepe, beyaz eşya bile çıkardığımız oluyor. Bütün İzmir halkını daha temiz bir Körfez için duyarlı olmaya davet ediyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim" dedi.