GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Nisan 2024 Cuma 12:05

Kocaoğlu uyardı: Suda indirim vaadi popülist söylem!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, “Suda indirim konusu popülist söylem… Bir kanun var. Bütün su şirketleri onu uygular. Maliyeti hesaplıyorsunuz, temiz su maliyetini hesaplıyorsunuz, pis su maliyetini hesaplıyorsunuz, ne kadara su satıyorsunuz? Maliyetin üzerine yüzde 10 kar koyuyorsun, ona göre satıyorsun bunu. Kar marjından düşebilirsin ancak yasa uygulanacak” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde seçim sürecinde öne çıkan “suda indirim” vaadi vardı.

SU İNDİRİMİ VAADİ POPÜLİST SÖYLEMDİR
Seçim sürecinde gerek CHP adayı Cemil Tugay’ın gerek Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ’ın “suda indirim” vaadini yanlış bulduğunu söyleyen Kocaoğlu, “İkisi de arkadaşım. Cemil Bey'den daha çok Hamza Bey'i tanırım. Sevdiğim, saydığım bir arkadaşımdır. Her zaman saygıyla yad ettim. Suda indirim konusu popülist söylem… Bir kanun var. Bütün su şirketleri onu uygular. Maliyeti hesaplıyorsunuz, temiz su maliyetini hesaplıyorsunuz, pis su maliyetini hesaplıyorsunuz, ne kadara su satıyorsunuz? Maliyetin üzerine yüzde 10 kar koyuyorsun, ona göre satıyorsun bunu. Kar marjından düşebilirsin ancak yasa uygulanacak.Arıtmaya kimyasal bulamazsın, su patlağını yapamazsın, yeni arıtmalar yapamazsın, kanalizasyon olmayan yerlerde çalışma yapamazsın. Önce işletmeyi yöntecek sonra kalan parayla yatırım yapacak” şeklinde konuştu.

RAYLI SİSTEMİ ARTTIRMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜM YOKTUR
Kent içi trafiği konusunun düzeltilmesi konusuna değinen Kocaoğlu,  “Trafik konusunda İzmir gibi kadim kentlerde Konya’yı, Kayseri'yi örnek gösteriler. Bozkırda şehir yapıyorsunuz bu ayrı bir iştir. İzmir'de o araziyi nereden bulacaksınız? Yapılabilecek yerde Büyükşehir çalıştı, yol haritasını belirledi. İzmir'in dönüşecek yeri kentin merkezinde kaldı. Laka'nın üstünde hastanenin oraya konut yapmak son derece yanlıştır. Trafiğin çözümü kadim kentlerde raylı sistemi arttırmaktan başka çözüm yoktur. Şehrin içinde bir cadde açacaksınız, onu açana kadar kaç kilometre metro yaparsınız? Ben bugün arabama bindim. Asmaçatı’da mağazamızn altına otoparka aracımı bıraktım, Narlıdere metrosuna bindim, Basmane’de indim, buraya yürüyerek geldim. Lastik tekerlekli ulaşımının maliyeti binen kişinin 2 katıdır. Biniş 20 TL ise belediye de 20 TL cebinden veriyordur. İndirim belediyeye büyük yük getirir. Sen ihtiyaç sahibine sosyal yardım yap, ancak toplam maliyet içinde bütçeyi uygulayacaksın.” ifadelerini kullandı.