GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2016 Cumartesi 12:56

Kocaoğlu’ndan flaş açıklama: İzmir’de tüm temsilcilerle stat zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti cephesinden gelen randevu mesajlarına yanıt verdi. Kocaoğlu stat krizi konusunda önemli açıklamalar yaparken, gelecek hafta tüm spor kulübü ve siyaset temsilcilerine randevu vererek bir araya gelip konuyu masaya yatıracağını açıkladı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Bornova Doğanlar Stadı açılış töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada ‘davayı geri çek’ talebine detaylı bir yanıt verirken, gelecek hafta tüm spor kulübü ve siyaset temsilcilerine randevu vererek bir araya gelip konuyu masaya yatıracağını açıkladı.

DAVAYI GERİ ÇEKMESİ GEREKEN BAKANLIK
Kocaoğlu, “Statları Gençlik ve Spor Bakanlığı yapar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stat yapmak gibi bir görevi yokken spora destek amacıyla Doğanlar’da stadı tamamladı, Tire’de yeni stat çalışmalarını sürdürüyor. Göztepe ve Karşıyaka statlarına her türlü desteği veriyoruz. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi davayı geri çeksin’ diye bir söylem var. Bizim açtığımız dava bellidir. Davayı üst mahkemeye götüren Gençlik ve Spor Bakanlığı’dır. Davayı geri çekmesi gereken bakanlıktır. Davadan vazgeçecek, planını yapacak, çalışmalara başlayacak. Algı yönetimi yapılıyor. Basın ve medya üzerinden bilgi kirliliği yaratılıyor. Bizim böyle bir davayı geri çekmemiz söz konusu değil… Yıllarca İzmirliye havuç gösterilirken, biz statların temellerini attık. İki stadı yapacağız diyorsunuz şimdiye kadar neredeydiniz? 50+50 toplam 100 milyon TL para harcayarak İzmirli sporseverleri, İzmir’in insanını 10 yıldır ileri geri çekiyorlar. Tıpkı yağmurlu havada şemsiye verme hikayesi gibi… Buradan son kez ilan ediyorum, bize yerleri gösterin statları biz yapalım” dedi.

HEPSİNE RANDEVU VERECEĞİM
Kocaoğlu, “Önümüzdeki hafta randevu vererek tüm siyasi ve spor kulübü temsilcileriyle bir araya gelip stat konusunu tekrar görüşeceğim. Ne yaptığımızı dünya alem görsün” diye konuştu.