GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Kasım 2018 Salı 08:12

Kocaoğlu’ndan ‘Cumhur İttifakı’ ve ‘Zeybekci’ yorumu: Daha büyük farkla alırız!

MHP’nin İzmir’de aday göstermeme kararına dair konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Benim olup olmamam mühim değil. Minimum 26-27 ilçeyi alabileceğimizi söylüyorum. Mutlaka 2-3 ilçede bir şey çıkar. Büyükşehir daha büyük farkla alınır” dedi. Kocaoğlu Zeybekci’nin, ‘Mahallenin en güzel kızı İzmir’ yorumu için ise, “Nihat Bey’e de İzmir’e gelip aday olacağı için hayırlı olsun. Yarışacağız! Kimlerle yarışmadık! Parti olarak yarışacağız” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde 3 büyükşehirde uygulanacak olması üzerinden konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, MHP’nin İzmir’de aday çıkarmama kararıyla ilgili net mesajlar verdi.

Başkan Kocaoğlu ayrıca iktidar partisinin İzmir’deki adayı olmasına kesin gözüyle bakılan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez” açıklamasına da değindi.

26-27 İLÇEYİ ALIRIZ, BÜYÜKŞEHİR DAHA BÜYÜK FARKLA ALINIR!
MHP’nin İzmir’de aday çıkarmama kararına ilişkin konuşan Kocaoğlu, 2019 seçimlerinde kendisinin yokluğunda partisinin nasıl bir sonuç alacağının sorulması üzerine, “Hayırlısı olsun. Benim olup olmamam mühim değil. Mutlaka en az bizim kadar değerli bir arkadaşımız aday gösterilecektir. Biz de hep beraber çalışacağız. Büyükşehir belediye başkanımızı ve birkaç ilçe haricinde diğer ilçelerimizde kaza olmazsa başkanlarımızı seçeceğiz. Mutlaka siyasette kaza olur. Ya adayda problem olur ya diğer aday çok güçlü olur. Bunun dışında minimum 26-27 ilçeyi alabileceğimizi söylüyorum. Mutlaka 2-3 ilçede bir şey çıkar. Büyükşehir daha büyük farkla alınır” dedi.  

KİMLERLE YARIŞMADIK!
Eski Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin, ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez’ açıklamasını değerlendiren Kocaoğlu, “Nihat Bey arkadaşımızdır. 2004 yılında beraber başladık belediye başkanlığına. O sonra belediye başkanlığını bıraktı, milletvekili, bakan oldu. 2004 yılından beri tanışırız. Bir toplantıda da ‘İzmir, Denizli’yi örnek alsın’ demişti. İzmir farklı bir yerdir. Tabi ki hayırlısı olsun demekten başka çare yok. Nihat Bey’e de İzmir’e gelip aday olacağı için hayırlı olsun. Yarışacağız! Kimlerle yarışmadık! Parti olarak yarışacağız” ifadelerini kullandı.