GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Aralık 2023 Cuma 09:11

Kocaoğlu: Manisa’yı almak zorunlu değil!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi Manisa’da alınacak seçim sonucuna endekslenilmemesi gerektiğini söyleyerek “Manisa’nın, Aydın'ın, İzmir'in yapısı farklı. Genel başkan Manisa'yı aldı başarılı, alamadı başarısız gibi söylemlerde bulunmamak lazım. Manisa’daki sonucu bir ölçüm aracı olarak kullanmak istiyorlar. Manisa'yı almak zorunlu değil” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi olan Manisa’daki seçim süreci vardı. MHP’li belediyenin hakimiyetinde olan Manisa’da yeni seçimde de Cumhur İttifakı ile seçime girilmesi beklenirken CHP  de büyükşehir adayını dün ilan etti.

Eylül ayında yapılan ve büyük rekabete sahne olan kongrede Semih Balaban’ı mağlup eden ve il başkanı olan Ferdi Zeyrek, büyükşehir belediye başkan adayı oldu. Zeyrek'in yerine önümüzdeki günlerde atama yapılması bekleniyor.

GENEL BAŞKAN MANİSA'YI ALDI BAŞARILI, ALAMADI BAŞARISIZ GİBİ SÖYLEMLERDE BULUNMAMAK LAZIM
Manisa’nın yerel seçimlerde kazanılması konusu hakkında yorum yapan Aziz Kocaoğlu, “Bu bir muhalefet şartlandırması. Manisa'nın alınmasını genel başkana endekslemek yanlış, alınırsa başarılı alınmazsa başarısız demek son derece yanlış. Kılıçdaroğlu da Tunceliliydi. Sözüm ona CHP'nin kalesi. Tunceli'den bir çok arkadaşımız Türkiye'nin bir çok tarafında belediye başkanı, milletvekili oldular. O kadar belediye başkanı, milletvekili, meclis üyeleri Tunceli'ye gidip çalışma yapıp 'genel başkanımız bizi buralar getirdi, çalışın da milletvekili çıkartalım' deseydi Tunceli'den CHP'ye milletvekili çıkardı. Ne oldu? Çıkmadı. Bu ayrı bir konu. İlin yapısı var, ilin belli siyasi eğilimleri var. Manisa’nın, Aydın'ın, İzmir'in yapısı farklı. Genel başkan Manisa'yı aldı başarılı, alamadı başarısız gibi söylemlerde bulunmamak lazım. Manisa’daki sonucu bir ölçüm aracı olarak kullanmak istiyorlar.  Manisa'yı almak zorunlu değil. 14-28 Mayıs'ta parti çok büyük yara aldı. Bir çözülme, bir kaos oldu. Buradan partiyi çıkarması, mevcut illeri koruması, bir iki tanesini koruyamıyorsa bile yerine eşdeğer 3-4 ili koyması, o olmuyorsa bile o  illerde 2019'da oyu neymiş, 2024'de oyu neymiş gibi kıyaslarla başarı ölçülür. Başarı tek bir koltukla ölçülemez” dedi.