GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mayıs 2019 Çarşamba 16:43

Kıyı Egeli başkanlar tercihini yaptı: Batur yeniden başkan

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği meclis toplantısında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yeniden birlik başkanlığına seçildi. Başkanlık aynı isimde kalırken vekillikler ve encümen üyelikleri ise değişti.

EGEDESONSÖZ- İzmir’deki belediyeler başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki il ve ilçelerde bulunan belediyelerin oluşturduğu “Kıyı Ege Belediyeler Birliği” yeniden başkan seçti. Yerel seçim sonrasında siyasi yapı değişirken birçok ilçede yeni başkanlar göreve gelmişti. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mayıs ayı olağan meclis toplantısında birliğin başkanlık, başkanvekilliği ve encümen üyelikleri için seçimler yapıldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin Narlıdere Belediye Başkanlığından itibaren uzun yıllardır başkanlığını yürüten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur yeniden başkan seçildi. Tek adaylı yapılan seçimde 1. Başkanvekilliği görevine Aydın Nazilli İlçesi Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 2. Başkanvekilliğine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan seçildi.

Birliğin encümen üyeliklerinde ise Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çanakkale Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan getirildi.

Öte yandan, daha önce birlikte encümen üyesi olarak temsil edilen Bornova ve Foça’ya bu kez yer verilmezken yerlerine Selçuk ve Narlıdere belediyeleri geldi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur katılımcılara teşekkür etti. Batur, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin birçok ilke imza attığını vurgularken belediyelerin ortak çalışmalarının, projelerinin süreceğini söyledi.