GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2016 Cuma 09:42

Kitap Fuarı’nda ‘gençlik ve siyaset’ paneli

Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz 21. İzmir Kitap Fuarında Sodev'in Gençlik ve Siyaset, Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu panelde konuşmacı olarak katıldı.

EGEDESONSÖZ - Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV) İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’nda Gençlik ve Siyaset Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlığı altında panel düzenledi. Panele CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz da katıldı.

İzmir Tüyap Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor.

Ziyaretçi akınına uğrayan fuar da bu yılda çeşitli paneller, söyleşiler, imza günleri düzenlendi.

Dün ise Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Gençlik ve Siyaset üzerine sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu panel düzenledi.

Panele CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı isimler katıldı.

APOLİTİK OLMAK BİR DURUŞTUR!
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz konuşmacı olarak katıldığı panelde, gençlerin sorunlarına değinerek sahip çıktı. Yılmaz, Osmanlı’dan günümüze kadar gelen süre içinde gençlik hareketlerinin kronolojik sıralamasını yaparak, gezi sürecine değindi. Yılmaz, “Gerek partimizde gerekse gençler olarak zaman zaman tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. Gençler apolitik olmakla suçlanıyor. Aslında apolitik olmak da bir duruştur. Önemli olan gençlerin bu durumunu anlayabilmektir. Bence gençliğin en büyük duruşu apolitik duruştur. Biz partimizde bu gençlerin kazanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nokta da çalışmalar yapıyoruz. Bizim özgürlük sınırlarımız var. Parti içinde de parti disiplini dışına çıkmadan bu haklarımızı sonuna kadar savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse ise konuşmacı olarak katılmadığı toplantıda söz hakkı verildi. Sarıküse, konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederken, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de gezi süreci sonrası baskıya dayalı siyaset son buldu. Siyasi partiler organizasyon şemasıyla bu süreci aşmıştı. Aksi takdirde kendini yenilemeyenler bu olaylardan ders çıkarmazsa gençler yine siyaset içinde yer almayacaktır. Siyasete yeni yeni var olmaya çalışan arkadaşlarımızın düşünceleriyle değişimin olacağını düşünüyorum. Kendi dinamiklerimizi değil, kendimizi değiştirerek o arkadaşlarımızla başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum.”