GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Kasım 2023 Cuma 09:47

Kışa hazırlık manzaraları... Kemeraltı 'stop' etti!

Havaların soğumaya başlamasıyla İzmir’in tarihi çarşısında kış hazırlıkları başladı. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Havaların sıcak seyretmesi dolayısıyla bot ve mont satan esnaf iş yapamamıştı. İnsanların alım gücünün düşmesi çarşıdaki kalabalığı etkiliyor. Kuru kalabalık var" ifadelerini kullandı.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ - Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarda kış hazırlığı için telaş başladı. Alım gücü her geçen gün eriyen ve yüksek enflasyon altında ezilen vatandaşlar kışı nasıl geçireceğinin hesabını yapıyor. Kış aylarına hazırlıkta ise en büyük masraf giderlerinin başında ısınma giderleri ile birlikte kışlık giysi ve bot geliyor.

İzmirlilerin alış veriş için uğrak noktalarından biri olan Kemeraltı kış alışverişine hazır bir durumda ancak bu hazırlık satışlara yansımış değil. Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, vatandaşın alım gücünün düşmesinin çarşıyı etkilediğini ifade etti.

ZOR DA OLSA DÖNDÜRÜYORUZ
Başkan Girgin, “Kemeraltı çarşısı bir şekilde işleri döndürüyor. Sorduğum zaman, belli iş kollarındaki esnafımız mutlu olduğunu ifade ediyor. Havaların sıcak seyretmesi dolayısıyla bot ve mont satan esnaf iş yapamamıştı. İnsanların alım gücünün düşmesi çarşıdaki kalabalığı etkiliyor. Kuru kalabalık var. Ayrıca, hükümetten 5 bin TL ödeme bekleyen emekli vatandaşlar bir açığını kapatacaktı. Belki odun kömür alacaktı. Çalışmak zorunda olanlara yatmadı. Emeklinin çalışanı çalışmayanı olmaz. Çarşı durumdan etkilendi ancak zor da olsa döndürüyoruz. Savaşlar da bizi yordu. Ne olacağını bilmiyoruz. Bir belirsizlik hâkim ve dövizin de ne olacağını kestiremiyoruz. Kemeraltı'nda da devam eden alt yapı çalışmaları dolayısıyla bazı sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.