GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2016 Çarşamba 10:19

Kırca’nın mirasına sahip çıkan CHP’linin o sözleri başına bela oldu!

Kırca’nın ölümünün ardından borcunu ödeyeceğini açıklayan CHP’li işadamı Remzi Akdemir, “Sen kimsin, delikanlı mısın?” deyince ortalık karıştı. Üyesi olduğu Buca’nın İlçe Başkanı Kaya, “Kimse partimizin genel başkanını ve iradesini eleştiremez. Disipline göndereceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerde CHP’den Buca Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Remzi Akdemir’in partiyi eleştiren sözleri başına bela oldu.

Geçtiğimiz günlerde sanatçı Levent Kırca’nın ailesinin reddi miras yaptığı 400 bin TL’lik borcu ödemeyi taahhüt eden açıklamalarıyla gündeme gelen Akdemir, bu kez partiye yaptığı ağır eleştiri ile gündeme geldi. Akdemir, parti politikalarını eleştirdiği açıklamasında, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Akdemir, “Atatürk'ün adını bile ağzına alma. O demek, akılcı davranışlarla hep kazanmak demek. Ya sen? Hep kaybettin. Bülent Ecevit inançlara saygılıydı ancak kara çarşafa rozet takmadı. Ya sen? Belediye başkan adayı belirlerken dahi ‘biz anket yapıp belirleyeceğiz’ dedin sonra büyükşehir adaylarına belirlettin. Sen kimsin, delikanlı mısın?” ifadelerini kullandı.

Akdemir’in sözleri partide tartışmalara neden olurken ilk tepki üyesi olduğu Buca’nın CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’dan geldi. Kaya, “Kimse partimizin genel başkanını ve partimizin iradesini uluorta, kamuoyu önünde eleştiremez. Yaptığı çok yanlış. Partide danışma kurulları, toplantılar oluyor. Kendisi bir kere bile bu toplantılara katılıp, fikirlerini söylemedi. Bu partide aktif siyaset yaptığını söyleyen, belediye başkanlığı için aday adayı olan birisine bu sözler yakışmadı. Parti kültürümüzde de böyle bir davranışa göz yumulması söz konusu değildir. İlk yönetim kurulu toplantısında kendisi ile ilgili disiplin sürecini başlatacağız. Kesin ihraç istemiyle yönetim toplanacak ve il başkanlığına kararımızı göndereceğiz. Böyle bir mantık olmaz” dedi.

Kaya, Akdemir’in aynı zamanda gündeme gelmek için birçok iş yaptığını söylerken bunların en başında ise hayatını kaybeden Sanatçı Levent Kırca’nın mirası ve ailesi ile ilgili açıklamalar olduğunun da altını çizdi.