GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2022 Çarşamba 11:13

Kiraz'da 100'ncü yıla özel fuar ve etkinlikler

Kiraz Belediyesi, Kiraz’ın kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında 1. Tarım ve Sanayi Fuarı düzenliyor.

Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Kiraz Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalar 30 Ağustos Zafer Bayramı günü başlayacak. Saat 21.00’de Zafer yürüyüşü düzenlenecek.  

Cem Yazan Kapalı Pazar Yeri alanında bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan 1. Tarım ve Sanayi Fuarı’nın açılışı yapılacak. Ardından pop müzik sanatçısı Atiye sahne alacak. 31 Ağustos günü Ankaralı Ayşe Dinçer sahne alırken, 1 Eylül Kiraz’ın Düşman İşgalinden kurtuluş günü ise Tuğçe Kandemir Kirazlılarla buluşacak. 
Ayrıca aynı tarihlerde çocukları da unutmayan Kiraz Belediyesi üç gün boyunca palyaço gösterisi, yüz boyama, oyun parkurları ile 16:00-21:00 saatleri arasında çocukları da sevindirecek. 

ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE DAVET
Kurtuluşun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, “30 Ağustos Zafer Bayramımızı,  İzmir ve Kirazımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını büyük bir gurur ve onurla karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Öncelikle bu kutlu zaferde cephelerde savaşmış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprağını korumak için mücadele gösteren, kadın erkek tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Şuan refah içerisinde yaşıyorsak onların vermiş olduğu kutlu mücadele ile olduğunu unutmamalıyız. 30 Ağustos günü zafer yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

İLK KEZ YAPILACAK
1. Tarım ve Sanayi Fuarı yapma kararı aldıklarını söyleyen Özçınar Kutlu, “100. Yılımızda Kiraz Belediyesi olarak bu ruhu yaşatmak adına her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlikler düzenledik. Özellikle bu yıl 1. Tarım ve Sanayi Fuarı yapma kararı aldık ve bundan sonraki yıllarda da devam etmesi için katkılarımızı sürdüreceğiz. Gelişmekte olan Kiraz ilçemizde tarım ve sanayi ön planda. İlçemize katkıda bulunan ve bulunacak olan firmaların kendilerini tanıtmaları adına düzenlediğimiz bu fuarın üreticimize de katkı sağlayacağını düşündük” dedi.

KİRAZ HALKI KONSERLERLE ÇOŞACAK
Üç gün boyunca konser düzenlediklerini belirten Özçınar Kutlu, “Kiraz halkı olarak çalışan, üreten bir toplumuz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın eğlenmeye de hakkı var. Yıl içerisinde belediye olarak düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinlikler ile vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.  Kurtuluş etkinliklerimizde bu yıl yaş olarak her kesime hitap edecek sanatçılarımızı ağırlayacağız. 30 Ağustos günü Atiye, 31 Ağustos Ayşe Dinçer, 1 Eylül’de Tuğçe Kandemir sahne alacak. Tüm Kiraz halkını ve çevre ilçelerimizdeki vatandaşlarımızı bekleriz” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN 3 GÜN ETKİNLİK
“Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızı unutmadık” diyen Özçınar Kutlu, “Kiraz Belediyesi olarak Cem Yazan Kapalı Pazar Yeri alanında üç gün boyunca palyaço gösterisi, yüz boyama, oyun parkurları ile 16:00-21:00 saatleri arasında çocuklarımız için etkinlikler düzenledik. Onları mutlu etmek bizi mutlu ediyor. Tüm çocuklarımızı bekliyoruz” açıklamasında bulundu.