GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2020 Cumartesi 14:39

Kınık’ta bu kez araçlar için dezenfektan tüneli kuruldu!

Koronavirüs salgının ilk günlerinde ilçede birçok noktada vatandaşlar için dezenfekten tünelleri kurdurtan Kınık’ın doktor Başkanı Doğruer bu kez aynı uygulamayı araçların faydalanması amacıyla hayata geçirdi.

EGEDESONSÖZ- Kınık Belediyesi tarafından koronavirüs salgının başladığı günlerde ilçede belirli noktalara konulan dezenfektan tünellerine yenisi eklendi. O süreçte belediye işçileri tarafından hazırlanan dezenfekte tüneli, Hükümet Konağı ve ilçedeki hastanede kullanıma sunulmuştu.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilçe genelinde alınan tedbirlerin devam ettiğini belirtmişti.

Gelinen süreçte büyük araçlar için tünel tasarlandığı ve kapalı pazar yerinde hizmete girdiği görüldü. Tarlasından dönen çiftçilerin büyük rağbet gösterdiği hijyen uygulamasından servis araçlarının da yararlandığı belirtildi.

ARTIK ARAÇLAR DA ÜCRETSİZ FAYDALANIYOR!
Belediye Başkanı Sadık Doğruer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Enfeksiyon tüneli, devlet hastanesi, emniyet, jandarma, hükümet konağı, belediyenin hizmet noktaları, aile hekimliği, pazar yerlerinde seyyar olarak konulmuştu. Bir süre sonra servis yapanlar, dolmuş kooperatifler, şahsi araçlar ve özellikle de tarlaya her gün gidip gelen traktörler için kapalı pazar yerinde yüksek olan bir fıskiye sistemi kurduk. Alkol bazlı dezenfektan kullanıyoruz. Bir tane görevli var başında. Araç gelince içinden geçiyor, bir noktada duruyor. Eğer kapalı bir araçsa içine girerek de temizlik yapılıyor. Ücretsiz bir sistem… Özellikle çiftçiler tarla dönüşünde geçiyorlar. Bergama-Kınık dolmuşları, ambulanslar seferden dönerken giriyor. Eskiden benzinliklerde jeton alarak araç yıkatılıyordu ya, onun gibi kullanılıyor. Vatandaş kendini güvende hissediyor. Özellikle tarla dönüşünde insanlar evine girerken güvenli olmak istiyor. Römorkta oturanlar da oluyor zaman zaman” diye konuştu.

İŞ TERSİNE DÖNÜYOR,  SABREDERSEK GÜZEL GÜNLER GELECEK
Aynı zamanda hekim olan Başkan Doğruer ayrıca, “Bu tedbirler herkesin sağlığını korumak için. İlk defa iyileşen sayısı hastalanan sayısından öne geçti. Bir miktar seyir geriliyor. Bakanın açıklamasında böyleydi. İş tersine dönüyor gibi. Biraz daha sabredersek güzel günler gelecek. Yine parklarda, kafeteryalarda olacağız, çaylarımızı içeceğiz” dedi.