GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2018 Çarşamba 15:32

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e övgü: Devlet böyle yönetilir!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla metro yaptığını İstanbul ve Ankara’nın havlu attığını söylerken, “Belediyenin kredi notu Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kredi notundan en az 3 kat daha iyi. Devlet, belediye böyle yönetilir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Ne Oluyor?' programında Başak Şengül moderatörlüğünde gazeteciler Şirin Payzın, Murat Çelik ve Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

CHP Lideri, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala partisinin çalışma, vaat ve söylemleri üzerinden önemli mesajlar verdi.

Konuşmasının bir bölümünde iktidarın yatırımlarına değinen ve eleştiri getiren Kılıçdaroğlu, katıldığı birçok platformda örnek gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını bir kez daha hatırlattı.

LİDER’DEN İZMİR’E ÖVGÜ: DEVLET BÖYLE YÖNETİLİR
Kılıçdaroğlu, “Yatırımlara, köprülere karşı diyorlar. Niye karşı çıkalım? Biz ‘bunu kaça yaptın?’ diye soruyoruz. Vatandaşın vergisini harcıyorsun. Köprüyü elin oğlu kaça yapmış biz kaça yapmışız, öğrenelim. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi de metro yapıyor, Ankara da İstanbul da yapıyordu. Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri havlu attılar. ‘Biz yapamıyoruz’ dediler. Bu iki büyükşehir belediyesinden daha küçük bir bütçeye sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi metro yapmaya devam etti. Kilometresi 50 milyon lira. İstanbul aynı kilometreyi bunun 3 katına Ankara 2 katına yapıyor. Sorun var o zaman burada. Neden 3 misline yapılıyor? Bir Allah’ın kulunun bunu açıklaması lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kredi notundan en az 3 kat daha iyi. Herhangi bir uluslararası kuruluştan hiçbir teminat göstermeden istediği parayı alabiliyor. Devlet, belediye böyle yönetilir” ifadelerini kullandı.