GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Mart 2022 Pazartesi 08:50

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Davası mesajı!

Bugün karar çıkması beklenen Gezi Davası öncesinde bir mesaj paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hakimler hiçbir siyasi baskıya boyun eğmemeli, yargının yüzüne kara çalmamalıdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Davası’nın bugün görülecek ve karar çıkması beklenen duruşması öncesinde Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

“Gezi’de doğayı, yaşamı, bu güzel ülkeyi savundu gençlerimiz. Şimdi onlara karşı açılan davanın karar aşamasına gelindi” diyen Kılıçdaroğlu, “Hakimler hiçbir siyasi baskıya boyun eğmemeli, yargının yüzüne kara çalmamalıdır. Talimatla değil, özgür iradenizle karar verin!” ifadelerini kullandı.

İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Ana Davası'nda yarın yapılacak duruşmada karar çıkması bekleniyor. Savcı duruşma öncesinde sunduğu mütalaasında, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala ile Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulunmuş; 6 sanık için 20'şer yıla kadar hapis istemişti. Sanıklar ve avukatları yarın mütalaaya karşı son savunmalarını yapacak.