GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2021 Salı 14:00

Kılıçdaroğlu’ndan 'Ege Turu' raporu: Herkes burnundan soluyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak, Manisa ve İzmir’e ziyaretlerde yaşadıklarını ve gözlemlerini partisinin grup toplantısında anlattı. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Dertsiz bir kişi dahi görmedim, herkes burnundan soluyor” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ege illerinde yaptığı ziyaretlerden bahsetti. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Uşak, Manisa ve İzmir'deydim. Çiftçimizle, esnafımızla, vatandaşımızla birlikte olduk. Dertsiz bir kişi dahi görmedim, herkes burnundan soluyor. Onlardan karamsar olmamalarını istedim, beraber düzelteceğiz, birlikte olduğumuz zaman Türkiye bu sorunları aşar dedim” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca özel yurt işlemciler ile ilgili olarak da sıkıntıların büyük olduğunu belirterek “Ege bölgesi yurt işletmecileriyle de bir araya geldik. Gördüğüm en büyük sıkıntı bunlarda. 2020 Mart'tan bu yana 1 lira kazanmış değiller. Öğrenci gelmiyor, çalışanlar var onlardan para alınıyor bir miktar KÇÖ diye, o da şimdi kesildi. 11 bin 500 kişi işsiz kalacak. Bu sadece Ege bölgesinde yurtlar için. 350 bin öğrenci kalıyor burada ama tek bir öğrenci bile yok. 13 Mart itibarıyla 435 yurdun kapatıldığını söylediler çünkü insanlar iflas ediyorlar. 'Öğrenci başına kira desteği verilirse belki bu sorunu kısmen de olsa aşabiliriz'. Bunu kamuya anlatmadınız mı, hükümet yetkilileri sizi dinlemedi mi diye sorduğumda, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kapıları bize kapalı, sokakta kalmış yetimler gibi hissediyoruz' diyorlar” dedi.