GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ekim 2021 Perşembe 11:53

Kılıçdaroğlu, faiz kararı öncesi bürokratlara seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı. CHP lideri, "Sayın Bürokratlar, bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı.

CHP lideri, "Sayın Bürokratlar, bugün kararlar alırken, düsturunuz sadece milletimizin refahı olsun" dedi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK
Merkez Bankası PPK saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak. Son görevden almalar sonrası faiz indirimi beklentisi artarken, ortalama indirim beklentisi 50 baz puan oldu. Bazı analistler ise 100 baz puan indirim geleceğini öngördü. Merkez Bankası geçen ay tüm piyasa faizin sabit bırakılmasını beklerken 100 baz puanlık indirime gitmişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISI TARTIŞMA YARATMIŞTI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde bürokratlara yaptığı çağrı tartışma yaratmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Kamu görevlilerine sesleniyorum; kanun dışı size her ne yaptırıyorlarsa pazartesi günü itibarıyla yaptırmayın, orada durun" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısı siyasette tartışma yaratmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere birçok siyasi suç duyurusunda bulunmuştu. (Habertürk)