GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2017 Cumartesi 16:21

Kılıçdaroğlu İzmir’de Romanlarla buluştu: Ne talep geldi/hangi mesajları verdi?

CHP Genel Başkanı İzmir temasları sırasında ‘Türkiye Romanlar Buluşması’na katıldı, Roman dernek temsilcilerinin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, Tepecik Senfoni Orkestrası konseri sonrası konuşmasında, “Sosyal devlet anlayışını savunan tek parti CHP’dir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmaları kapsamında iş dünyası ve STK’larla buluştuğu İzmir’de Romanlarla da bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı ‘Türkiye Romanlar Buluşması’ adı altında düzenlenen organizasyonda Tepecik Senfoni Orkestrası’nın verdiği konsere katıldı.

Kılıçdaroğlu fuar alanında ilk olarak Türkiye’nin birçok ilinden İzmir’e gelen Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu toplantıda Roman dernek yöneticilerin sorun ve taleplerini dinledi. Romanlar Kılıçdaroğlu’na istihdam konusundaki sıkıntıları aktarırken, kentsel dönüşüm sürecinden beklentilerini de aktardı.

CHP Lideri ardından salona geçerek düzenlenen dans gösterilerini ve Tepecik Senfoni Orkestrası’nın verdiği ‘İlle de Demokrasi Olsun’ konserini dinledi.



SOSYAL DEVLETİ SAVUNAN TEK PARTİ CHP’DİR
Kılıçdaroğlu konser sonunda kürsüye çıktı ve önemli mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı şunları söyledi.

Roman kardeşlerimin sorunlarını dinledim. İşsizlik en temel sorun. Sosyal devlet gereklerini yerine getiremiyor. Sosyal devleti hayata geçirirsek sorunları çözeriz. Sosyal devleti savunan tek partinin CHP olduğunu kimse unutmasın.

CUMHURİYET OLMASAYDI BEN GENEL BAŞKAN OLAMAZDIM!
Ben size söz verdim, bir Roman kardeşimizi milletvekili adayımızı göstereceğim dedim ve Sayın Özcan Purçu seçildi. Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti. Birden fazla ilk gerçekleşti. Purçu kardeşimiz milletvekili oldu, başkanlık divanında görev aldı. Kırmızı plakalı aracı aldı. Demek ki bir değil 3 tane olmazı yaptı. Bu işi bu noktaya taşıyan ben değilim cumhuriyetin kendisidir. Eğer cumhuriyet olmasaydı Özcan Purçu okuyamayacaktı milletvekili olmayacaktı, cumhuriyet olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu okuyamayacaktı, CHP Genel Başkanı olamayacaktı. Cumhuriyetin özelliği budur. Herkese eşit hizmetlerin sunulmasıdır.

OLURSA DEMOKRASİ OLSUN!
Önümüzdeki günlerde referandum yapılacak. 16 Nisan’da sandığa gideceğiz. Cumhuriyete sahip çıkın dedik. Cumhuriyete sahip çıkmak 16 Nisan’da sandığa gidip hayır oyu kullanmaktır. Eşit yurttaş olmak, birlikte yaşamak için, bu ülkede aç insan olmasın, huzursuzluk olmasın diyorsanız hayırlı iş yapın hayır oyu verin. Olursa demokrasi olsun, hep birlikte hayırlı bir iş yapalım