GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ocak 2019 Salı 10:29

Kılıçdaroğlu A Takımı’na sordu: Soyer olur mu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na yönelik çalışmaları sürerken Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi ön plana çıktı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kapalı devre MYK üyelerine, “Tunç Soyer olur mu?” sorusunu yönelttiği öğrenildi. Soyer isminin ardından parti bir anda karıştı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarının sürdüğü CHP’de gözler peş peşe yapılacak Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarına çevrildi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından Büyükşehir’e talip olan isimler arasında bulunan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi son iki günde öne çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı MYK üyelerine kapalı devre “Tunç Soyer olur mu?” sorusu yönelttiği öğrenildi. Hafta sonu İzmir adayları üzerinde çalışan Kılıçdaroğlu’nun iki günlük inceleme ve araştırma sonrasında Soyer’in ismi üzerinde durduğu belirtildi.

KRİTİK ZİRVE: KOCAOĞLU ANKARA'DA

BAZI İSİMLER DESTEK VERDİ
Başta Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve MYK Üyeleri Aykut Erdoğdu ve Fethi Açıkel’in de desteğini alan Soyer’in isminin genel merkez koridorlarında konuşulmaya başlanması partide hareketliliğe neden oldu. CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş da İzmir adayının Soyer olduğunu söyledi. Henüz net karar verilmeyen İzmir adaylığıyla ilgili bazı isimlerin genel başkana çekincelerini belirttiği de öğrenildi. Ankara’da olan bazı İzmir milletvekilleri Soyer’in adaylığının partiyi sıkıntıya sokabileceğini dile getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Ankara’daki yoğun mesai sürecinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşerek İzmir raporu verdi.

KAMPANYA BAŞLADI
Seferihisar Belediye Başkanlığı görevinin dışında aynı zamanda Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) Başkanlığı da yapan Soyer’in isminin ön plana çıkmasının ardından parti içinde ve dışında kampanya başladı. Bazı isimler Soyer’in yetersizliğine vurgu yaparken bazı kesimler de destek verdi.

Öte yandan kritik süreçte Soyer dışında Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Miletvekili Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, eski İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın değerlendirmeye alındığı bilgisi verildi.