GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Kasım 2017 Çarşamba 20:20

Kent konseyleri Foça'da toplandı

Foça'da yapılan İzmir Kent Konseyleri Birliği toplantısında, Ege Kent Konseyleri Birliği kurulması ve bölgedeki rant projeleri tartışıldı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği İzmir'in Foça ilçesinde toplandı. Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ankara'nın Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, ilçelerin kent konseyleri başkan, genel sekreter ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer gönüllü görev alan insanlar olduklarını hatırlatarak "İzmir'in bir ucundan öbür ucuna aynı gün yapılacak etkinlik veya eyleme katılmak çok kolay değil. Ama özellikle çevresel sorunlarda dayanışma içindeyiz. Termik santrallerin yaptığı kirliliğe, kentlerin, köylerin içinde kalarak insanımıza hayatı zehreden Rüzgar Enerji Santralleri'ne (RES), geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde çevreyi yok eden taş ocaklarına karşı halkımızla birlikte eylem koymak zorundayız. Toplumsal refleksi çok önemsiyoruz" dedi. Başkan Gökhan Demirağ ise kent konseylerinin birçok konuda çalışma yaparak yerel idarecileri yönlendirdikleri ve bazı konularda zorladıklarını, tarihi, turizmi, tarımı ve balıkçılığıyla hak ettiği yeri edinmeye çalışan Foça'da kent konseyi çalışmalarının önemli bir payı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi'nin çalışmalarını ve İzmir'de planlı rant projelerini içeren sunumlar izlendi. Toplantı, Ege Kent Konseylerinin kurulması, Engelli Meclisleri Karşıyaka toplantısı hakkında bilgilendirme, İzmir Kent Konseyleri Birliği hakkında değerlendirmeler ve katılımcıların öneri, dilek ve temennileriyle tamamlandı. (DHA)