GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
20 Nisan 2023 Perşembe 09:08

Kemeraltı’ndan bayram manzaraları… Çarşıda kuru kalabalık!

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Ramazan Bayramı öncesi beklenen hareketliliğin gerçekleşmediğini ifade ederek, “İnsanlar azami olarak alışveriş yapıyor ancak eskiden bir kilo alıyorsa şimdi 200 gram alabiliyor. Kendinden fedakârlık yaparak çocuklarına bir şeyler almaya çalışıyor. Giderlerimiz hiçbir şekilde düşmedi aldığımız malı yerine koyamıyoruz.” dedi

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle bayram hazırlıklarını tamamlamak isteyen İzmirlilerin alışveriş adreslerinin başında Kemeraltı geliyor. Ancak ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler ve alım gücünün düşmesi dolayısıyla bayram alışverişleri de sakin geçiyor.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede, esnafın mutlu olmadığı bir bayram olduğunu dile getirerek esnafın yükünü hafifletemediğini söyledi. Girgin, “Havaların iyi gitmesi ile çarşının kalabalıklığı moral verse de bütçeye katkısı olmadı. Esnaf bu kalabalığın karşılığını almadı” dedi.



'VATANDAŞIN CEBİNE ALIŞVERİŞ PARASI YOK'
Vatandaşların alım gücünün düştüğünü vurgulayan Girgin, “Vatandaşların cebinde alışveriş yapacak parası yok. Hepimiz aynı ülkede, aynı teknedeyiz. Yaşanan olumsuzlukları görüyoruz. Esnafımız geçmişteki yükümüzü hafifletecek bir bayram yaşamadı. İnsanlar azami olarak alışveriş yapıyor ancak eskiden bir kilo alıyorsa şimdi 200 gram alabiliyor. Kendinden fedakarlık yaparak çocuklarına bir şeyler almaya çalışıyor. Giderlerimiz hiçbir şekilde düşmedi aldığımız malı yerine koyamıyoruz. Yaşanan depremden de demoralize olduk. Yine de esnaf olarak buna da şükür dediğimiz, sabır taşıyla karşıladığımız bir bayram olacak. Önümüzdeki bayramlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

'SABIRLA AŞACAĞIZ'
Girgin ayrıca bayramda Kemeraltı esnafının hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Girgin, “Esnaf açığını bayramda çarşıya inenlerle kapatmaya çalışacak. Uzun yıllardan beri eski bayram havalarımız yok ancak esnaf olarak her zaman var olacağız bunları sabırla aşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.