GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Nisan 2024 Cumartesi 22:49

Kemeraltı'nda tehlikeli yangın!

İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda yangın çıktı. Yangın, kısa süre içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının elektrikli kablolarına yüklenen güç üzerine çıktığı tahmin edilirken, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, bu kabloların acilen değişmesi gerektiğini belirtti. Girgin, eskiyen kablolar için 'saatli bomba' tanımını yaptı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda yangın çıktı. Yangın Kemeraltı Veysel Çıkmazı 2.Beyler'deki tekstil binasında olduğu öğrenildi.

-KEMERALTI'NDAKİ YANGINDAN KARELER

Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. 

İlk belirlemelere göre; yangının çıkış sebebi elektrikli kabloları oldu. Dükkan sahibinin aktardığına göre atölyede 5 milyon TL’nin üzerinde bir maddi kayıp yaşandı. Olay sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken bir kişi yaralandı. Yaralının durumunun hayati tehlike içermediği ve bilincinin de açık olduğu belirtildi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, olay yerinden Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Yangının ilk başladığı anlardan itibaren olay yerine giden Girgin, “Atölyenin üst katları tamamen yandı. Yan tarafa sıçramadan itfaiye müdahalede bulunarak yangını durdurdu. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu geldi olay yerine ve burada bilgi aldı. Allah korudu Kemeraltı’nı” dedi.

‘BU KABLOLAR SAATLİ BOMBA’
Yangının elektrik kablolarından çıkması şüphesi üzerine Girgin, bu kabloların değişmesi gerektiğinin altını çizerek “Kemeraltı’nda çok acil olarak mülk sahiplerinin kamunun desteği elektrik kablolarını değiştirmesi lazım. Bu uzatılacak bir konu değil. Kabloların yorgunluğu var, yeni teknoloji ile beraber gelen elektrik yüklerini ile birlikte bu kabloları çekmiyor. Bu kablolar içi saatli bomba. Geçtiğimiz günlerde bir başka yerde yangın çıktı, yarın nerede olacağı belli değil. Bu kabloların değişmesi gerekiyor” uyarılarında bulundu.