GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Temmuz 2024 Cuma 08:36

Kemeraltı’na Euro 2024 etkisi… Formalar kapış kapış!

Türkiye A Milli Takımı Almanya’da oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası’nda emin adımlarla ilerken İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda da bu heyecan satışlara yansımış durumda. Kemeraltı’nda forma satışı yapan dükkanlar, A Milli Takım formasının hiç olmadığı kadar çok sattığını belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Her 4 yılda bir düzenlenen ve bu sene organizasyonun ev sahipliğini Almanya’nın yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda nefesler tutulmuş durumda. Çeyrek final aşamalarına gelinen organizasyonda Türkiye A Milli Takımı son olarak Avusturya’yı iki golle yenerek turnuvada emin adımlarla ilerliyor. Gözler yarı final yolunda cumartesi günü oynanacak Hollanda maçına çevrilmiş durumda.

Milli maçlarda heyecan dorukta ilerlerken İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı ise bu heyecan forma satışları ile devam ediyor. Kemeraltı’nda forma satışı yapan dükkanlar, milli takım forması satışlarının çok yüksek düzeyde devam ettiğini belirtti.

‘DAHA ÖNCEDEN MİLLİ TAKIM FORMASI SATMIYORDUK’
Kemeraltı’nda forma satışı yapan bir dükkan daha önceden milli takım formasının satışlarının neredeyse hiç olmadığını belirterek, “Daha önce milli takım formalarını neredeyse hiç satmıyorduk. Turnuvada iyi bir şekilde ilerlediğimiz için satışlarımız epey yükseldi. Daha önceden milli takım forması satmadığı için rafa bile koymuyorduk neredeyse. Şimdi ise satışlarımız epey yükseldi, özellikle maç günleri kapış kapış gidiyor” dedi.

‘ALMANYA’DAN BİLE SİPARİŞ VERİYORLAR’
Yurt dışında dahi sipariş aldıklarını belirten dükkan sahibi en çok turnuvanın oynandığı Almanya’dan sipariş aldıklarını ifade ederek, “Şu an Almanya’da şampiyona sürerken Almanya’dan bile sipariş alıyoruz. Kargoyla buradan yolluyoruz formayı. İnternetten veya telefonla sipariş veriyorlar” dedi.

‘ARDA GÜLER İSMİNE TALEP VAR’
Real Madrid forması terleten genç milli yıldız Arda Güler’in isimli formasına talep olduğunu belirten dükkan sahibi, “Daha çok isimsiz forma tercih ediliyor. Özel olarak isim yazdırdığımız oluyor ve ayrıca Arda Güler yazdırmamızı isteyen çok oluyor” dedi.