GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Eylül 2024 Pazar 09:35

Kemeraltı için hayati protokol!

Elektrik kablolarından çıkan yangınla ilgili dönem dönem gündeme gelen Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın elektrik tesisatının denetlenmesi ile ilgili Konak Belediyesi hayati bir çalışma başlattı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Elektrik Mühendisleri Odası ile protokol imzalanması için meclis üyelerinden yetki isteyecek.

EGEDESONSÖZ – Dünyanın en büyük açık hava çarşısı özelliğine sahip Tarihi Kemeraltı Çarşısı ile ilgili Konak Belediyesi’nden önemli bir hamle geldi.

Dönem dönem elektrik kablolarından çıkan yangınlarla gündeme gelen Kemeraltı Çarşısı’nın korunması için çalışma başlatılacak.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, işyerlerinin elektrik ve topraklama tesisatının denetimlerinin yapılması için TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol yapmak için meclis üyelerinden yetki isteyecek.

Gündem maddesi şu şekilde:

-Belediyemiz ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında “Tarihi Kemeraltı Bölgesinde Bulunan İşyerlerinin Elektrik ve Topraklama Tesisatı Denetimlerinin Yapılması” ve “Tarihi Kemeraltı Bölgesinde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Verilmesi Aşamasında Belediye Adına Elektrik ve Topraklama Tesisatı Denetimlerinin Yapılması” hakkında işbirliği protokolü yapılması için Konak Belediye Başkanı Mimar Nilüfer ÇINARLI MUTLU'ya yetki verilmesi hk. (Ruhsat ve Denetim Md.)

TARİHİ ÇARŞI HAKKINDA
Antik çağlardan günümüze kadar önemini kaybetmeyen ve dünyanın en büyük açık hava çarşısı olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın geçmişi 2400 yıla dayanıyor. Toplam 15 bin işyerini kapsayan ve geniş bir 5 km'lik alana yayılan bu çarşı, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezidir. Çarşı içinde yaklaşık 2 bin tescilli tarihi bina bulunuyor. Çarşıda aynı zamanda kiliseler, camiler ve sinagoglar da bulunuyor.