GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2024 Cumartesi 11:01

Kemalpaşa’da işçi kıyımı!

Yerel seçimlerde başkanlık koltuğuna Mehmet Türkmen’in oturduğu Kemalpaşa Belediyesi’nde 150 civarında işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler sonrasında koltuğa oturan yeni belediye başkanları kaşrı karşıya kaldıkları ekonomik kriz karşısında çözümü ya belediye mülklerini satmakta ya da işçi çıkarmakta buldular. 

Son olarak Kemalpaşa Belediyesi’nin yeni başkanı Mehmet Türkmen’in işçi çıkardığı kaydedildi. Dün akşam saatlerinde belediyenin farklı birimlerinde çalışan 150 civarında işçi cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrendi. 

İŞÇİLERE AÇIKLAMA YOK
İşçilere henüz bir gerekçe açıklanmazken Başkan Türkmen’in izne çıktığı ileri sürüldü. İşçilerin büyük bir kısmının önceki CHP’li belediye başkanı Rıdvan Karakayalı zamanında işe alındığı da öğrenildi.

SENDİKADAN EYLEM KARARI
Kemalpaşa Belediyesi'nde yetkili olan sendika Genel İş İzmir 8 Nolu Şube'nin ise pazartesi sabah mesai başlangıcı sırasında eylem yapacağı öğrenildi. Mesajda " Arkadaşlar, daha önceki dönemlerde de toplu işten çıkarmaları yaşadı bu belediye. Ama bu sefer diğer dönemlere benzemeyecek. Birbirimize sahip çıkacak, haklarımızı ve işimizi geri kazanacağız!!! Pazartesi sabah iş başlarken, iş çıkışı yapılmamış olanlar dahil, herkesi, Bornova'dan ve Tire'den gelecek temsilcilerimizle birlikte belediye önüne bekliyoruz. Biz kazanacağız!" ifadeleri yer aldı.