GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Temmuz 2021 Cuma 08:14

Kemalpaşa Metrosu’nun detayları: İki kola ayrılacak

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, metronun ilçesine kadar gelecek olmasından duyduğu memnuniyeti anlatırken, "2019 seçimlerinden sonra Tunç Soyer başkanım Kemalpaşa'ya geldiğinde, metro bizim ilçemize neden gelmiyor? Halbuki buna ihtiyaç var, demiştim. Gerekçelerimizi anlattım, Tunç Başkan, haklısın, söz veriyorum, metro buraya gelecek demişti. Başkanım sözünü tuttu, kendisine sonsuz teşekkürler ediyorum" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir metrosunun Kemalpaşa'ya da uzatılacağı, 9 Ağustos'ta proje ihalesinin yapılacağı haberi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'yı sevince boğdu. Başkan Karakayalı, 110 bin nüfusa ve iki büyük organize sanayi bölgesine sahip ilçesinin metro gibi çağdaş bir ulaşım aracına ihtiyacı olduğunu söyledi.

İŞTE O GÜN METROYA OLAN İHTİYACIMIZI TUNÇ BEY'E ANLATTIM
Metronun Kemalpaşa'ya getirilme düşüncesinin hikayesini anlatan Başkan Karakayalı, "2019 yerel seçimlerinden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, Kemalpaşa'ya geldiğinde, metronun ilçemiz için acil ihtiyaç olduğunu söyledim. 110 bin nüfusumuzun olduğunu, İzmir ile bütünleşmek istediğimizi, iki büyük organize sanayi bölgemizde 1000'den fazla fabrikanın yer aldığını, on binlerce insanın buralarda çalıştığını anlattım. O gün Tunç başkanım, söz veriyorum, metroyu Kemalpaşa'ya getireceğim, dedi. Tunç başkanım, sözünü tuttu. Kendisine tüm Kemalpaşalılar adına çok teşekkür ediyorum"  dedi. Başkan Karakayalı, metronun gelişiyle Kemalpaşa'nın çok şey kazanacağına vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundu:

METRO, KEMALPAŞAMIZA ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK
"Metronun gelişiyle birlikte Kemalpaşa çok şey kazanacak. Metro demek, kolay, konforlu ulaşım demek. Medeniyet demek, kentle bütünleşmek demek. Havanın kirletilmemesi, fosil yakıttan tasarruf demek. Bir şehrin modern hale gelmesi demek. Metro, bizim için her şey. Toplu ulaşım, medeniyetin vazgeçilmezidir. Metro ilçemize geldiğinde iç turizmde büyük bir canlılık olacak. Kemalpaşa'nın tanıtımı daha güçlü olacak. İnsanlarımız daha konforlu ve ucuz yolculuk yapacak. İki büyük organize sanayi bölgemiz var; Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ve Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi... Buralarda 1000'den fazla fabrika var. Fabrikaların personelleri ya özel araçlarıyla ya da servislerle işe geliyor. Haliyle trafikte yoğunluk yaşanıyor. Metro, trafiğimizi rahatlatacak."

HALKAPINAR BAĞLANTILI OLARAK İKİ KOLDAN İLERLEYECEK
Halkapınar bağlantılı olacak Kemalpaşa metrosunun bir kolunun Ankara yolu üzerinden sanayi bölgelerine, ikinci koldan da şehir merkezine geleceğini belirten Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "9 Ağustos'ta proje ihalesine çıkılacak. Kemalpaşa, İzmir'e artık daha da yakın olacak. Bunun büyük sevincini yaşıyoruz. Nerelerde istasyonlar olacak gibi sorular, yakında cevap bulacak. Metromuz çalışmaya başladığında, dünyalar bizim olacak" diye konuştu.