GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2022 Pazartesi 18:45

Kemalpaşa Meclisi'nde kafalar karıştı... Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye oy!

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin yeni dönemde görev yapacak Kemalpaşa OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri, Başkan Rıdvan Karakayalı ve CHP’den Nejat Özden oldu. CHP’nin 14 sandalyeye sahip olduğu mecliste bu seçimde CHP’li iki aday da 16’şar oy aldı; bu gelişme CHP tarafında merak, MHP ve AK Parti gruplarında ise şaşkınlık yarattı.

EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleştirildi. Komisyondan gelen raporların görüşüldüğü oturumda maddeler, oybirliğiyle kabul edildi, ilgili komisyonlara havale edildi. Birimlerden gelen önergeler de oybirliğiyle kabul edildi, onlar da komisyonlara gönderildi.

KAPALI OYLAMADA, CHP’YE  O İKİ OYU KİMLER ATTI?
Bu arada, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde yer alan belediye temsilcilerinin görev sürelerinin 14 Ağustos’ta bitecek olması nedeniyle, yeni isimlerin belirlenmesi gündeme geldi. CHP Grubu, Başkan Rıdvan Karakayalı ve Nejat Özden’i asil, Muharrem Bayraktar ve Hüseyin Kalıpçı’yı yedek önerdi.  AK Parti Grubu ise Metin Yaşar ve Canip Han’ı asil, AK Partili Şeyhmus Er ile MHP’li Sedanur Özen’i yedek olarak önerdi. Yapılan kapalı oylamada 16’şar oy alan Başkan Rıdvan Karakayalı ile Nejat Özden, Kemalpaşa OSB Müteşebbis Heyeti’nde yer almasına, oy çokluğuyla karar verildi. CHP’nin mecliste 14 üyesi olmasına rağmen grup dışından iki oy daha aldığı, o oyların hangi gruptan geldiği merak konusu oldu. Yedeklere de yine CHP grubundan Muharrem Bayraktar ve Hüseyin Kalıpçı oldu. AK Parti ’nin adaylarına sandıktan 15’er oy çıktı. Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde CHP’nin 14, AK Parti’nin 14, MHP’nin ise üç üyesi bulunuyor.

EVDE BAKIM HİZMETİ İÇİN SIFIR ARAÇ ALINDI
Dilek ve temennilerde AK Partili Çile Özlü, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açılış için gittiği Kemalpaşa’da geçtiğimiz hafta belediyeye bir engelsiz araç tahsisi yapıldığını duyurması üzerine, Dilek ve Temenniler’de söz aldı. Özlü, “Büyükşehir komisyonunda bu konuyu biz de dile getirmiştik. Tunç başkan yerine getirdi. Teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. CHP Grup Sözcüsü Arzu Külahçıoğlu Altıntoz da Armutlu’daki Evde Bakım Hizmetleri Birimi’ne katkılarından dolayı Büyükşehir Başkanı Soyer’e teşekkür etti. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da Armutlu’da açılan Evde Bakım Hizmetleri birimi için 70’e yakın hastanın müracaat ettiğini belirterek, bu hizmet için kullanılmak üzere sıfır kilometre bir araç satın alındığını müjdeledi.

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumu, 5 Ağustos Cuma günü saat 17.00’de yapılacak.