GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2024 Salı 09:30

Kedi keseceklerini duyurdular… Psikopat örgüt Ege’ye dadandı!

Kedilere eziyet eden ve örgüt propagandası yapan 'Cehennemin 31. Katı' (C31K) isimli örgüt bu kez Ege Üniversitesi’nde ortaya çıktı. Örgüt üyeleri, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde kedileri katlederek gruba üye alımı yapacağını duyurması ortalığı karıştırdı.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – Kedilere eziyet eden ve örgüt propagandası yapan C31K isimli örgüt son günlerde hayvanlara işkence, tecavüz ve şiddet görüntülerini telegram  üzerinden paylaşarak gündeme geliyor.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada yayınladıkları hayvanlara eziyet edilen görüntüler sonrasında kamuoyunda büyük tepki çeken “C31K” örgüte yönelik operasyon yapmıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın çalışmaları sonucunda İstanbul, Mersin, Tekirdağ, Çorum ve Karabük’te yapılan operasyonda 5 kişinin tutuklandığı ifade edilmişti.

Yakalanan şahısların ise çocukların kullandığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, nakletmek, ihraç etmek, suçlu ve suçluyu övmek, bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürmek ve suç işlemeye alenen tahrik etmek suçlarından tutuklandığı belirtilmişti.

KAN DONDURAN PAYLAŞIM
Örgüt üyeleri ise bu kez İzmir’de ortaya çıktı. Kedi infazı yapacaklarını duyuran örgüt üyeleri İzmirli hayvan hakları aktivistlerini harekete geçirdi. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde ‘gruba alım töreni’ düzenleyeceklerini dile getiren söz konusu örgüt, sosyal medyada yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Yarın saat 21.00’da Ege İktisat’ta okuyan iki üyemizi gruba alım töreni düzenleyeceğiz. Törende kediler infaz edilecektir. Tüm C31K üyelerine duyurulur. Saat 9’da Ege Üniversitesi İktisat bölümünde buluşulacaktır.”

KAN LEKESİ ZANNEDİLDİ, KAHVE LEKESİ ÇIKTI
Paylaşılan logoda örgütün ismiyle birlikte kalaşnikof görselinin yer alması dikkat çekerken bir sosyal medya kullanıcısı, söz konusu yere belirtilen saatten 2 saat sonra uğradığını aktararak çektiği fotoğrafları paylaştı. Fotoğraflarda ‘kan lekesi’ olduğu düşünülen leke endişe uyandırdı. Güvenlik görevlisinin verdiği bilgiye göre, görseldeki lekenin kahve lekesi olduğu öğrenildi.

KİM BUNLAR?
Örgütle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atılıyor. Örgütün 14-19 yaş arasında çocuklardan oluştuğu, kedilere işkence edilen videoların yayınlanarak, yalan ihbarlarda bulunarak korku saldığı görülüyor. Telegram yazışmalarında ‘sokak hayvanlarının toplatılmazsa videoların devamının geleceği’ ifade edilirken yeni hedeflerinin çocuklar olduğu mesajını veren topluluk aynı zamanda dini değerler, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti değerlerini de hedef alan paylaşımlarda bulunuyor.