GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ocak 2016 Çarşamba 16:00

Keçisini ararken ölümden döndü!

İzmir’in Menderes İlçesi'nde, sürüden ayrılarak kaybolan keçisini bulmak için yaylaya çıkan ve bir daha eve dönmeyen 69 yaşındaki Cennet Kaykaş, arama-kurtarma ekipleri tarafından 2 gün sonra yaralı olarak bulunup, hastaneye kaldırıldı. Kaykaş'ın kayalıklardan düşüp, mahsur kaldığı belirlendi.

Geçen 10 Ocak sabahı Menderes İlçesi'nin kırsal Karakuyu Mahallesi'ndeki evinden çıkan evli, 2 çocuk annesi Cennet Kaykaş, keçileri otlatmak için yaylaya çıktı. Saat 15.00 sıralarında eve dönen Kaykaş, keçilerden birinin sürüden ayrıldığını fark edip, aramak için tekrar yaylaya döndü. Ancak, Kaykaş'tan bir daha haber alınamadı. Cennet Kaykaş'ın gece eve dönmemesi üzerine yakınları gidebileceği yerlere aradı, ancak bulamayınca jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, İzmir AFAD ekiplerinden destek istedi.

Bölgede yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu Kaykaş, dün 4 kilometre mesafedeki Çakaltepe Mahallesi, Kocabın Mevkisi'nde yaralı olarak bulundu. Kayalıklardan düşünce bayılarak mahsur kaldığı, kendine geldiğinde de sürünerek daha iyi farkedilebileceği açık alana kadar sürünerek gittiği belirlenen Kaykaş, kurtarıldı. Üç gündür aç, susuz kaldığı için bitkin haldeki Kaykaş, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Başhekim Şenol Topçu, hastaneye geldiğinde düşmeye bağlı yaraları olduğu belirlenen Kaykaş'ın sağlık durumunu iyiye gittiğini söyledi.

Kaykaş'ın keçisi ise bulunamadı. (dha)