GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mart 2017 Çarşamba 18:18

Kazanan sendika: Büyükşehir yemek yardımını başlatıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1 yıldır devam eden yemek hakkı mücadelesinde son nokta konuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanların yemek yardımından faydalanmaları için gerekli yemekhane çalışmalarının ivedilikle başlatılacağını bildirdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 6 bine yakın çalışanı temsil eden Tüm Yerel Sen arasında geçtiğimiz yıl yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan yemek hakkının uygulanmaması sendikanın tepkisine neden olmuştu. İş bırakma eyleminden çadır direnişine kadar çok geniş çeşitlilikte eylemler düzenleyen sendika, TİS maddesinin uygulanması ve yemek hakkının verilmesi için yaklaşık 1 yıldır mücadele yürütüyordu.

MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Yürütülen mücadeleye kulak veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlara yemek hakkının verilmesi için harekete geçti. Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner tarafından yapılan açıklamada, çalışanların yemek yardımından faydalanmaları için gerekli yemekhane çalışmalarının ivedilikle başlatılacağını büyükşehir yetkilileri tarafından yazılı olarak bildirildiğini söyledi. Altıner, “Ocak ayında İtfaiye Dairesinde çalışanların, Şubat ayında da Eshot Genel Müdürlüğü çalışanları yemek hakkına kavuştu. Şimdide eylem etkinliklerimiz ve görüşmelerimiz neticesinde Büyükşehir’de yemek hakkımızı aldık. Mücadelemiz sonuç verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yemekhane çalışmaları ile eşzamanlı olarak ihale çalışmalarına da başlıyor” dedi.

SIRA İZSU’DA

Yemek yardımının sıcak yemek olarak yapılacağını bildiren Başkan Altıner, “ihale sürecinin ardından tekrar bir açıklama yapacağız. 2 aydır sözleşmeyi imzalamadık. Bu süreçte yemek hakkımızı kazandık. Şimdi İZSU’da yemek hakkını başlatmak için mücadele yürüteceğiz” dedi.