GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Şubat 2022 Cumartesi 12:52

Kaymakam başvurdu... O haberlere erişim yasağı!

İzmir 6. Sulh Ceza Mahkemesi Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin hakkında çıkan haberler için erişimin engellenmesi kararı verdi. Çetin’in başvurusunu değerlendiren mahkeme 150’nin üzerinde haber ve yayın için bu kararı aldı. Engelleme kararları içinde İzmir Valiliği’nin yaptığı soruşturma açıklamasına dair haberler, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin değerlendirmeleri de yer alıyor.

EGEDESONSÖZ- Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ilçe sınırlarında arazi ve arsa satın aldığı, sonrasında plan değişiklikleriyle arazilerin değerini arttırdığı iddialarına yönelik hakkında çıkan haberleri yargıya taşıdı.

Avukatı vasıtasıyla mahkemeye başvuran Çetin olayın gündeme gelmesinden sonra konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko ve Tacettin Bayır gibi isimlerin açıklamalarına da “erişimin engellenmesi” kararı uygulanmasını istedi. Başvuruyu değerlendiren İzmir 6. Sulh Ceza Hakimi Ahmet Bereketlioğlu “internet ortamında bulunan yayınlardaki içeriklere engelleme ve yayından çıkarma” kararı aldı. Toplam 154 içerik ve yayın için alınan karar Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara yazılı olarak tebliğ edildi.

Erişimin engellenmesi kararları listesinde AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yaptığı açıklamalarla ilgili haberler de yer aldı. Kaya ve Sürekli’nin değerlendirmelerinde Karaburun Kaymakamı Çetin üzerinden başlayan tartışma sonrası yerel yönetim ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a yönelik eleştiriler de bulunuyordu.

Kaymakam Çetin ayrıca, İzmir Valiliği’nin söz konusu iddialar, haksız kazanç, mal edinme, imar plan değişiklikleri ve arazi satışlarıyla ilgili kendisini ilgilendiren muhakkik tayinine ilişkin haberlerin de erişimini engelledi. İzmir Valiliği, iki ay önce söz konusu iddiaları araştırmak üzere müfettiş görevlendirdiğini kamuoyuna açıklamıştı.

Öte yandan; itiraz yolu açık olmak üzere alınan karar için 7. Sulh Ceza Mahkemesi de itiraz mercii olarak gösterildi.