GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Kasım 2023 Cuma 14:08

Kayalar davasında üçüncü celse… Mahkeme ne karar verdi?

Rüşvet iddiası ile görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın davasının üçüncü celsesi gerçekleştirildi. Tanıkların savunmalarının alındığı davada hastanede yatan sanık N.E.’nin ifadesi alınırken savcı talebi mahkemeye iletildi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi’nden Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk operasyonundan gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar’ın yolsuzluk ve rüşvet alma suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada üçüncü duruşma tamamlandı.

Mahkemede ana konusu ise Bodrum’da üste alınan villanın rayiç bedeliydi. İddianamede Kayalar'ın kayınpederi Ruhi Durak'ın üzerine geçirilen Bodrum-Akyarlar'daki villanın tapudaki rayiç bedelinin 550 bin TL olduğu belirtilmişti. Durak'ın 4 milyon 750 bin TL karşılığında Kanada'dan gelen bir Türk vatandaşına villayı sattığı, bu bedelin 550 bin TL'sinin banka kanalıyla hesabına gönderildiği ve kalan kısmını elden alındığı yönünde detaylar yer almıştı.

Villanın alım-satım süreçleri ile ilgili olarak ise hastanede yatan ve ifadesi alınmayan sanık N.E’nin ifadesi alındı.

İfade ile ilgili bilgi veren mahkeme hakimi, N.E.'nin savunması alındı. İfadesinde suçlamaları kabul etmedi. Müteahhitlik firması ile Menderes firması ile kat karşılığı inşaat söylemesi yapıldığı ve kendisinin hangi daireyi devredeceğinin önceden belli olduğu belirtildi. Hiçbir şekilde atılı suçlama ile ilgili Menderes Belediye Başkanı ve diğer sanıklarla irtibatı olmadığını belirti.

SAVCI: EK SÜRE VERİLSİN
Davaya bakan Cumhuriyet Savcısı söz alarak, “Sanık savunmasına ve okunan belgelere bir diyeceğimiz yoktur. Dosya bu aşamada, toplanan deliler kapsamında mahkemece tamamlanmış oldu ancak incelemesini UYAP üzerinden yapmamız ve  bir bölümünün sisteme taranmamış olması nedeniyle suça konu delillerin tasnif ve değerlendirmeye muhtaç olduğu ve sanıklara  yöneltilen delillerin delilleri dikkate alındığında dosyanın fiziki olarak tarafımıza ulaştırılması ile esas hakkında mütalaamızı hazırlamak üzere kısa bir süre verilmesi kamu adına talebimizdir” dedi.

AYDIN: KARAR TAKDİRİNİZİNDİR
Sanık Müdafi Murat Aydın ise, “Bir talebimiz yok. Katılan vekilinin taleplerini iddia vekillerinin kastettiği gibi davaya etki edecek değildir. Ek süre verilmesi takdirinizedir” dedi.

DAVA 24 KASIM’A ERTELENDİ
Görüşlerin verilmesi sonrası kararı açıklayan mahkeme hakimi ise,  “Katılan vekilinizin celse arasında sunulan delillerin dosya kapsamında davanın esasına katkı sağlamayacağı anlaşıldığından talebin reddine, İddia makamına talebi noktasında esas hakkında mütalaasını sunması için süre verilmesine, bu nedenle duruşmanın 24 Kasım saat 10’a ertelenmesine karar verildi” ifadelerini kullandı.