GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2023 Cuma 12:33

Kayalar’dan İçişleri’ne 6 Ocak çağrısı: Beni göreve iade edin!

Menderes Belediye Başkanı iken rüşvet soruşturması sebebiyle görevden alınan ve bugün yapılan mahkemede beraat eden Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunarak göreve iade edilmesini istedi. CHP Genel Merkezi’ne de çağrı yapan Kayalar, “Aday adaylığı başvurumu yaptım. Resmi olarak başkan adaylığımda bir engel yok. Amacımız Menderes’e hizmet… Genel Merkez takdir ederse kaldığım yerden göreve devam etmek istiyorum” dedi.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nden Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk operasyonundan gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar hakkında beraat kararı verildi.

Karar sonrası adliye önünde Mustafa Kayalar basın açıklaması düzenledi. Kayalar, kendisi hakkında yürütülen mahkeme sürecini “kumpas davası” olarak yorumladı. Kayalşar, göreve iade edilmesi için İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

KAYALAR DAVASINDA TÜM DETAYLAR

İKİ AYDA BİR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILIYORUM, 6 OCAK’TA YENİ YAZIM GELECEK
Kayalar açıklamasında “En başından beri rüşvet almadığımı, suç işlemediğimi beyan ettim. Her mahkemede sonuna kadar haklılığımı savundum. Biz Menderes’in oyları ile geldik. Amacımız Menderes’e hizmet etmekti. Hizmetlerimiz başarılı olduğu görülünce üzerimize kurulan kumpaslarla bu sonuca geldik. Yaklaşık 3 senedir kumpaslarla uğraşıyoruz. 1,5 senedir de görevimizden uzağız. Amaç Menderes’e yapılan hizmetin az olmasıydı, Menderes’e hizmet edilmemesiydi. CHP’den Menderes alınamazdı. Mustafa Kayalar olduğu sürece Menderes, AK Parti’ye geçmeyecekti. İçişleri Bakanımızdan göreve iademi talep ediyorum. İki ayda bir görevden uzaklaştırılıyorum. 6 Ocak’ta yeni yazım gelecek. 6 Ocak’ta yazımın göreve iade olarak gelmesini talep ediyorum” dedi.

GENEL MERKEZ TAKDİR EDERSE...
Mahkeme kararının yeniden adaylık konusunda bir engel teşkil edip etmeyeceği sorusuna ise Kayalar, “Aday adaylığı başvurumu yaptım. Resmi olarak başkan adaylığımda bir engel yok. Amacımız Menderes’e hizmet… Genel Merkez takdir ederse kaldığım yerden göreve devam etmek istiyorum. Menderes’e hizmet etmek için elimden geleni yapacağımı söylüyorum” ifadelerini kullandı.