GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Aralık 2022 Cuma 07:12

Kavga sonrası Siverek'e gönderilmişlerdi... Karaburun'a yeni savcı!

HSK'nın Niğde cumhuriyet savcısı adayı Uğur Bostan’ın Karaburun Savcılığına atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

EGEDESONSÖZ - Hakimler ve Savcılar Kurulunca 4 hakim ile 2 cumhuriyet savcısı adaylarının atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan atamaya göre  Niğde cumhuriyet savcısı adayı Uğur Bostan, İzmir Karaburun cumhuriyet savcılığına ad çekme usulü ile naklen atandı.

HAKİM VE SAVCI GÖREVDEN ALINMIŞTI
Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Meryem K. ile Sinan K. arasındaki boşanma davasında çıkan kavga ilçeyi karıştırdı.  Meryem K’nın, Karaburun Belediyesi Personeli Mehmet Civan’ı tanık göstermesi ve kocasının malları muvazalı bir şekilde başkasının üzerine geçirdiği iddiası adliyede kavgaya sebep olmuştu. Koca Sinan K.’ya destek için Karaburun Adliyesi’ne gelen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindekiler Meryem K. ile çocuklarına saldırmış, tanık olan Mehmet Civan’ı da dövmüştü. Karaburun Adliyesi’ne giderek yanındakilerle birlikte polise tepki gösteren, hakim ve savcıları tehdit ettiği iddia edilen Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklanmıştı.



8 kişinin tutuklanmasına yapılan itirazı reddeden  ve Karaburun Adliyesi’nde geçtiğimiz aylarda göreve başlayan karı koca olan hakim Cansu Kurucu Yılmaz ile savcı Muhammet Miraç Yılmaz görevlerinden alınarak Siverek'e görevlendirilmişlerdi.