GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Şubat 2024 Cuma 09:37

Kasaplar Odası’ndan ‘Halkın Kasabı’ eleştirisi: Haksız rekabet var!

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve rağbet gören “Halkın Kasabı” uygulamasının haksız rekabete yol açtığını söyledi. Şenkara, “Belediyelerin görevi sosyal belediyeciliktir. Tüccarlık değildir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi,  karkas et sunduğumuz paraya kemiksiz et sunuyor. Bu haksız rekabettir. Çünkü bizler fahiş fiyata et satmış gibi görünüyoruz. İşlerimiz bundan etkileniyor. Karkas et 300 TL'ye yanaşmışken 320 TL'ye kıyma satmak ne kadar doğru bu tartışılır” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Halkın Kasabı”, “Halkın Bakkalı” uygulamaları ile gıdaların uygun diyata vatandaşlara ulaştırılması ile ilgili çalışmaları sürüyor. Birçok noktada belediye iştiraki işletmeler kurulurken vatandaşların bu dükkanlara rağbet ettiği görülüyor.

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara ise Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada belediyenin Halkın Kasabı uygulamasının haksız rakabete yol açtığını söyledi.

FAHİŞ FİYATA ET SATMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYORUZ
Şenkara açıklamasında “Halkın kasabı piyasaya ürün maliyetinin oldukça altında ürün satışı yapıyor. Bunu da sosyal belediyecilikle kavramsallaştırıyorlar ancak biz buna katılmıyoruz. Sosyal belediyecilik, ayda 5 milyon TL zarar etmekle yapılmaz diyoruz. Belediyelerin görevi sosyal belediyeciliktir. Tüccarlık değildir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi,  karkas et sunduğumuz paraya kemiksiz et sunuyor. Bu haksız rekabettir. İhtiyaçlı ailelere bu giderlerle nakit yardım yaparak daha düzgün sonuç çıkarılacağını düşünüyoruz. İndirimli ürün verilmek isteniyorsa benim üyem olan kasaplar ‘İzmirim Kart’ gibi bir kartla hak eden aileler gelip alabilir. Odamız buna seve seve yanaşacaktır. Bir protokol imzalanabilir. Çünkü bizler fahiş fiyata et satmış gibi görünüyoruz. İşlerimiz bundan etkileniyor. Karkas et 300 TL'ye yanaşmışken 320 TL'ye kıyma satmak ne kadar doğru bu tartışılır. Zararına satış yapmak ekmeğini bu işten kazananları zedeler” dedi.

TUGAY’A VE ÖZLALE’YE KONUYU AKTARDIK
Şenkara, daha önce konuyla ilgili girişimlerde bulunduklarını da ifade ederek, “Daha önceki görüşmelerimizde Belediye Başkanı bizi ilgili kişiye yönlendirdi ancak istediğimiz sonucu alamadık. CHP adayı Sayın Cemil Tugay'a durumu ilettim. Kendisi de düzeltilebileceğini ifade etti. Sadece Tugay ile değil Ümit Özlale' ye de ifade ettik. Sadece kasaplık için değil belediyenin açtığı kafeteryalarda da aynı durum söz konusu. Sadece kendi adıma konuşmadım” diye konuştu.