GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
9 Mayıs 2016 Pazartesi 13:52

Karşıyaka yalnızları oynadı!

İzmir’in geçmiş yıllarda tribünde rakiplerine üstünlük sağlayan Karşıyaka, 13 yıldır yer aldığı PTT 1'inci Lig'e veda etme sezonunda yalnızları oynadı.

Yeşil kırmızılı ekibe bu sezon ligdeki iç saha maçlarında ortalama 500-600 taraftarı destek verdi. Sezona yıldızlar topluluğu bir kadroyla ve şampiyonluk hedefiyle başlayan Karşıyaka'yı Şanlıurfaspor'la oynanan ilk iç saha maçında 1250 taraftarı destekledi.

Bir sonraki iç saha sınavında Samsunspor karşısında bu sayı 682'ye düştü. Tribünde her geçen gün eriyen Karşıyaka, Ligin son haftalarında taraftarını mumla aradı.

Karşıyaka 29'uncu haftada kümede kalma yolunda son kozlarından birini oynadığı Giresunspor maçını 370, küme düşmesi kesinleştikten sonra dünkü Kayseri Erciyesspor karşılaşmasını ise 151 kişi izledi. Kendisi gibi Lige veda eden Kayseri Erciyespor'a 3-1 yenilen Karşıyaka, kabus gibi geçen sezonda 27 puanla tamamladı.

Karşıyaka taraftarlarının bu sezon en çok ilgi gösterdikleri maç, 8209 kişiyle Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray müsabakası oldu. İlk yarıdaki Göztepe derbisini ise 6558 Karşıyaka taraftarı izledi.

NEREDEN NEREYE

Geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyon olmayı başaran Pınar Karşıyaka, onbinleri sokağa dökerken bu sezon futbol takımının düşme-kalma yarışında seyirciye hasret kaldı. Basketbol takımına geçen sezon play off boyunca iç sahadaki her maçta 6000'in üzerinde taraftar destek verdi. Salona giremeyen binlerce kişi Mavişehir'de kurulan dev ekranlardan finalleri takip etti. Anadolu Efes'le 19 Haziran'da İstanbul'da oynanan final serisinin son maçına İzmir'den binlerce taraftar akın etti. Şampiyonu İzmir'e dönüşte ve Karşıyaka'daki kutlamalarda onbinler karşıladı.

Karşıyaka, futbolda ise bu sezon bir avuç taraftarla düştü.

TARAFTARLAR EYLEM YAPACAK

Sosyal medyada örgütlenen Karşıyaka taraftarları, yarın, "Karşıyaka'nın amatör kümeye düşmesine izin vermeyeceğiz" sloganıyla eylem yapacak. Yeşil kırmızılı bir grup taraftar, saat 20.00'de Karşıyaka Belediyesi önünde toplanarak Yalı'ya yapılması planlanan yeni stat inşaatının durdurulmasını protesto edecek. Taraftarlar, atkılarını belediye binasına asacak. (dha)