GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:11

Karşıyaka taksi dolmuşçularından 'ilanlı eylem': Başkan'a çözüm çağrısı

Karşıyaka Tramvayı’nın geçtiğimiz Nisan ayında seferlere başlamasının ardından Karşıyaka-Mavişehir arasında çalışan taksi dolmuş hattının geleceği tartışmalara neden olmuştu. Taksi dolmuş esnafı, bugün Kocaoğlu’na taleplerini dile getiren bir çalışma başlattı.

EGEDESONSÖZ- Tramvayın hayata geçmesinin ardından Karşıyaka-Mavişehir taksi dolmuşlarının geleceği ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık öncülüğündeki bir heyet ile görüşme yapan taksi dolmuş esnafları hattın kaldırılmaması talebini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na iletmişti. Başkan Kocaoğlu, açıklamasında “Kimsenin ekmeğiyle oynamaya niyetimiz yok. Taksi dolmuşçularımızın mağdur olmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Oda başkanımız Celil Anık’la bu konuda sürekli görüş alışverişi yapıyoruz. Kısa bir sürede bu konu çözüme kavuşacak. Kimse merak etmesin” demişti.  

TELEFON NUMARASI YAZDILAR
Yaklaşık 43 taksinin bulunduğu hattın durak yerlerinin geçtiğimiz aylarda değiştirilmesinin ardından taksi dolmuş esnafı tarafından 'ilanlı eylem' yapıldı. Esnaflar, Karşıyakalı vatandaşlara seslenirken Başkan Kocaoğlu’na da sorunun çözümü için adım atmasını istedi.

İlanda, "Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu. Karşıyaka-Mavişehir halkının taksi dolmuş güzergahına sahip çıkın" denildi.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hemşeri İletişim Merkezi’nin numaralarını yazan şoförler, vatandaşlardan yardım istedi. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi’nin taksi dolmuş hattında yaşanan sorunun çözümü için çalışmalarının devam ettiği belirtildi.