GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Ocak 2024 Pazartesi 08:58

Karşıyaka’nın kalbinde plan revizyonu!

Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 9 mahalle ve 400 hektarlık alanı kapsayan bölgenin yeni imar planları komisyondan geçti. Son kararı Karşıyaka Belediye Meclisi verecek.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi etaplar halinde sürdürdüğü imar planı çalışmaları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Belediyenin bir etap için daha hazırlattığı imar planlarını çalışmaları tamamlandı. Son olarak ilçe merkezindeki mahalleri kapsayan 400 hektarlık bölgenin planları onay aşamasına geldi. 

Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin 2011 yılında yapılmış imar planları revize edildi. 

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Revizyon Çalışması İmar Komisyonu’ndan oy birliği ile geçti.

Komisyon raporu 1 Şubat 2024 tarihinde toplanacak olan Karşıyaka Belediye Meclisi’nde gündeme gelecek. Plan değişikliğinin meclisten de geçmesi bekleniyor.

Bölgeye dair geçtiğimiz yıl hazırlatılan imar planı teknik eksiklerinden dolayı geri çevrilmişti.

Planlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandıktan sonra askıya çıkacak.

İlgili gündem maddesi şu şekilde:

İzmir ili Karşıyaka ilçesi sınırları dahilinde Belediyemiz tarafından etaplar halinde başlatılmış olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Revizyon Çalışmaları kapsamında Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren? 14.06.2011 t.t.li Karşıyaka 1. Etap Uygulama İmar Planı Sınırını kapsayan yaklaşık 400 hektarlık alanda planlama bölgesinin yoğunluğu ve yapılaşması göz önüne alındığında, mekan ve yaşam kalitesi ile kentsel direnişliliğini sürdürülebilir gelişme hedefleri ve kentsel planlama ilkeleri doğrultusunda artırmayı amaçlayan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon Önerisinin oy birliği ile kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu