GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ağustos 2021 Salı 13:02

Karşıyaka'nın kahramanı korona kurbanı!

Karşıyaka Belediyesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ercan Ender Yıldız koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yıldız, geçtiğimiz yıl görev yaptığı pazaryerinin yakınında bir kadını bıçaklı sapığın elinden kurtardığı olayla gündeme gelmişti. Yıldız’ın ölümü yakınlarını ve belediye çalışanlarını üzüntüye boğdu.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını artmaya devam ederken Karşıyaka Belediyesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ercan Ender Yıldız koronavirüs sebebiyle bugün hayata gözlerini yumdu.

Yıldız, görev yaptığı Bahçelievler Katlı Pazaryeri’nin yakınında bir kadını bıçakla taciz eden ve tecavüz etmeye kalkan şahsı etkisiz hale getirdiği olay ile gündeme gelmişti.  Olayın yaşandığı anları anlatan Yıldız, “Pınar Güntekin haberlerini üzülerek, okudum. O şahıs, belki ben olmasaydım D.G.'ye cinsel istismarda bulunacak veya öldürecekti. Bu tarz olayların olmasını istemiyoruz. Güvenlik görevlisi olarak, insan olarak yapmam gerekeni yaptım. Benim de kızım var. Vatandaşlık görevimi yaptım ve içim çok rahat. Hiçbir şey olmamış gibi yapmaya vicdanım el vermedi. Eğer herkes sessiz kalırsa bu olayların önü alınmaz. Herkes sesini çıkarsın ki aramızdaki bu kişiler yok olup gitsinler” ifadelerini kullanmıştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Mesai arkadaşımız Ercan Ender Yıldız'ı Covid-19 nedeniyle kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun. Allah geride kalanlara sabır versin” dedi.

Yıldız’ın ölümü sevenlerini ve belediye çalışanlarını üzüntüye boğdu.