GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Aralık 2017 Perşembe 19:50

Karşıyaka'nın dönüşüm projesine talip çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karabağlar Uzundere ile Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanları’nın ihalesi yapıldı. Karabağlar’da yeniden ihale, Karşıyaka’da ise devam kararı çıktı. Karşıyaka’ya İZKA ile Salihoğlu teklif verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde farklı yerlerde ihalelerini sürdürdüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir adım daha geldi. Belediye, Karabağlar Uzundere’nin ikinci etabı ile Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nin ilk ihalesini gerçekleştirdi.

Belediye encümeni geçtiğimiz hafta ikinci etap için yapılan ihalede olumlu teklif veren Salihoğlu İnşaat’ın teklifini yeniden değerlendirdi.  Muhammen bedeli 107 milyon TL Uzundere’ye teklif veren Salihoğlu’nun “iş bitirmesinin” yeterli olmadığı ortaya çıktı. Belediye encümeni ikinci incelemesinde “yeniden ihale kararı” verdi. Böylece, birinci etabı Folkart tarafından yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etabı tekrar ihale edilecek.

Karşıyaka’da geçtiğimiz aylarda mimari projesi belli olan Örnekköy Mahallesi’ni kapsayan dönüşüm alanının ihalesine iki firma teklif verdi. Muhammen bedeli 32 milyon TL olarak belirlenen dönüşüm projesine Salihoğlu ile İZKA İnşaat teklif verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Emlak Konut’un milyonlarca dolarlık projelerine yüksek rakamlar teklif eden Azad Yeşil’in sahibi olduğu İZKA İnşaat ihaleyi kazanırsa Örnekköy’de dönüşüm inşaatlarına başlayacak.

KAR AMACIMIZ YOK
Egedesonsöz’e konuşan İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, “Burada kar amacı gütmüyoruz. Kentsel dönüşüm İzmir’de beklenilen ilerlemeyi gösteremedi. Bu yüzden biz de katkı koymak, katalizör görevi yapmak için buna talip olduk. Müteahhit açısından kar payı çok yüksek bir alan değil. Şirketimizin Karşıyaka’da ciddi yatırımları ve projeleri oldu. Her şeyden önce ben de Karşıyakalıyım. Sorumluluğumu yerine getirmek istiyorum. Bunları düşünerek teklifimizi sunduk” dedi.