GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2016 Cuma 08:09

‘Karşıyaka’nın Arena’sı Ata’nın adını aldı!

Karşıyaka Meclisi’nde ‘Arena’ olarak bilinen kapalı spor salonuna Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ismi verilmesi kabul edildi.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi’nin Nisan ayı son oturumunda Karşıyaka Arena olarak bilinen kapalı spor salonun ismi değiştirildi.

Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nun yeni ismi meclisten onay aldı ve ‘arena’ Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu oldu.

Önerge oy birliğiyle geçerken, Başkan Akpınar,  “Arena ismi bizim kültürümüzde yok. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını yaşatmak amacıyla ve Atatürk isminin diğer illerde ki statlardan Arena olarak değişmesine tepki olarak böyle bir karara imza attık” dedi.

Mecliste ayrıca 2015 denetim ve faaliyet raporu görüşüldü.

AK Partili Meclis Üyesi Ersin Güngör yapılan faaliyetleri yeterli bulmayarak daha fazla çalışılması gerektiğini dile getirdi.

Güngör, “Karşıyakamıza yapmış olduğunuz ve yapacağınız faydalı her hizmette sizin yanınızda olduk ve olmaya devam edeceğiz. Karşıyaka’nın Filizleri gibi sosyal projeleri kültür ve spora yönelik yapılan merkezleri, okullarımıza yapılan bakım ve onarım işlerini önemsiyor ve destekliyorum. Ancak bütün bu çalışmaları yeterli bulmuyorum. Vatandaşlarımızın mutluluğu, yaşamlarının kolaylaşması ve yaşam standartlarının yükselmesi için yeterli olmadığı çok açıktır. Karşıyakalı vatandaşımız imarsız alanlarını bölge ve mahallerinin bir an önce planlamasına yeni yollar açılmasına, yeşil alanların çoğalmasına, istihdam ve ekonomik kalkınmasına sosyal adalete ve hizmette eşitliğe ihtiyaç duymaktadır” dedi.

İSPAT EDERSE İSTİFA EDERİM!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu'nun Karşıyaka’nın Filizleri projesinin tanıtım bedeli ile ilgili iddiasına göndermede bulunarak şunları söyledi: Karşıyaka’nın Filizleri Projesinin tanıtımı için gazetede 900 bin TL harcandı diyen Mertoğlu ispat edebildi mi? Bunu mecliste bir kez daha sormak istiyorum eğer ispat edebildiyse ben istifa edeceğimi açıklamıştım eğer ispat edemediyse kendisini müfteri ilan ediyorum ve meclis huzurunda halkı yanılttığı için Karşıya halkından özür dilemesini istiyorum…