GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Haziran 2023 Pazar 11:26

Karşıyaka’dan ‘maaş krizi’ hamlesi… 500 milyonluk ek bütçe!

Karşıyaka Belediyesi yaşadığı maaş krizini aşmak için harekete geçti. Başkan Cemil Tugay 500 milyon TL’lik ek bütçe için meclis üyelerinden onay isteyecek.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Yakın zamanda eksik maaş alan belediye işçilerinin iş bırakması ile pek çok kez gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi ekonomik darboğazı açmak için çalışma başlattı.

Karşıyaka Belediyesi, belediye personelinin yaşadığı maaş sorununa son vermek için ek bütçe yaratmaya çalışıyor.

Ek bütçe talebi Kurban Bayramı tatili dönüşü toplanacak olan Temmuz ayı Meclisi’nde gündeme gelecek.

MECLİSE GELECEK
Başkan Cemil Tugay meclis üyelerinden 500 milyon TL’lik ek bütçe oluşturulması için onay isteyecek. Oluşturulacak ek bütçe Belediye'nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Tesisler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan işçilerin maaşlarının ödenmesinde kullanılacak. 

Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan önerge şu şekilde:

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Tesisler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün yatırım ve hizmet alımları ve ekteki ilgili müdürlüklere ilişkin maaş ödeneklerinin yılsonuna kadar ihtiyaca yetmeyeceği anlaşıldığından 500.000.000,00-TL tutarında ek ödenek verilmesinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18/b maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37’nci maddesi uyarınca görüşülmesi hakkında önerge.



1,2 MİLYARLIK BÜTÇE
Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz yılın Ekim ayında mecliste aldığı kararlar 2023 için 1 milyar 247 milyon TL’lik bir bütçe belirlemişlerdi. Ancak girdi kalemlerindeki artan maliyetler karşısında işçi maaşlarında gecikmeler yaşanmıştı.

DİSK Genel-İş İzmir 8 Nolu Şube üyesi işçiler iş bırakarak belediye yönetimine çağrıda bulunmuşlardı. Son olarak KESK Tüm-Bel Sen üyesi belediye memurları 22 bin 500 TL’lik sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi gerekçesiyle eyleme başlamışlardı.