GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2024 Perşembe 19:03

Karşıyaka’da gündem Hiltown AVM’deki kaçak yapı… 5 aydır neden yıkılmadı?

Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nin gündemi yine Hiltown Karşıyaka AVM’deki kaçak yapılar oldu. AK Partili Meclis üyesi Ünal, 5 ay önce yıkım kararı verilmiş olan bir yapının neden yıkılmadığını sorarken Başkan Ünsal ise söz konusu şirketin yapı tadilatı ruhsatı başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yıkım kararı alınan şirketin Mandelas Ubuntu olduğu öğrenildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

Başkan Ünsal yönetiminde belediye meclis salonunda yapılan toplantıda ana gündem yine Hiltown Karşıyaka AVM’deki kaçak yapılar oldu.

Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Hasan Ünal, Hiltown Karşıyaka AVM’deki bir izin yapı hakkında “Encümen kararı alınmış olmasına rağmen 5 aydır yıkılmamış. Encümen tarafından 09.01.2024 tarihli kararında İmar Kanunu’nun 42/2 madde kararı alınmış olup, alınan karar 11.01.2024 tarihinde yazı işlerinden yapı kontrol müdürlüğüne gönderilmiş. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32’inci maddesine göre tespit edilen ruhsata aykırı yapının bir ay içerisinde giderilmesi istenmiş. Ancak şu ana kadar ne aykırılık giderilmiş ne de kaçak yapı ile ilgili yıkım yapılmış. Bu kararı ne zaman uygulamayı düşünüyorsunuz. 7.7 milyon TL’lik bir para cezası kesilmiş. ” dedi.

‘TADİLAT RUHSATI BAŞVURULARI VAR’
Yanıt veren Başkan Ünsal “Orası ile ilgili bir yıkım kararı var. Tadilat ruhsatı başvurusunda bulundular ve yasal çerçeveye çekiyorlar. Bizden yasal çerçevelerini istediler ve biz onlara yasal çerçevelerini verdik. Onlar bu konuya çalışıyorlar. Onların resmi sınırları içerisinde küçük bir pergole hakları var. Orada hiçbir usülsüz bir şey olmayacak. Ortada alan bir dükkan vardı, ruhsatsız, o yapıyı da yıktık zaten” dedi.

Söz konusu yıkım kararı alınan şirketin Mandelas Ubuntu olduğu öğrenildi.